Unlimited 4G voor thuis

Ga snel naar:

Wat is het goedkoopste internet met 4G voor thuis?

Wanneer je thuis geen vaste internet verbinding kunt krijgen, of wanneer je vaste internet niet stabiel is omdat je in een buitengebied woont, is een internet abonnement met 4G voor thuis de oplossing. Het goedkoopste internet met 4G voor thuis is Sim Only 100 GB Unlimited 4G voor thuis van T-Mobile voor €35,00 per maand.

4G voor thuis in plaats van een vaste internetverbinding

Goedkoop internet behoort voor de meeste huishoudens tegenwoordig tot de basisbehoeften net als gas, water en licht. Maar wie buiten de stad woont in het plattelandsgebied, of wie een vakantiewoning betrekt, kan niet altijd een vaste internet verbinding afsluiten helaas. Niet op alle plaatsen in Nederland zijn koper- en glasvezelverbindingen aangelegd voor een vaste internetverbinding.

Maar ook wanneer je wel een vaste internet verbindingen hebt kan je internetsnelheid toch soms traag en instabiel zijn. De oplossing in veel van deze gevallen is 4G voor thuis. Je maakt daarmee gebruik van het mobiele netwerk van providers voor internet bij je thuis.

De ‘vierde generatie’ internet – de opvolger van 3G mobiele data is tegenwoordig de standaard voor mobiel internet en zorgt voor een snellere internetverbinding. Gebruik maken van 4G mobiele data is dus tegenwoordig niet alleen meer voor mobiele telefonie. Wanneer je thuis wil internetten, via je laptop, tablet of pc is 4G voor thuis de oplossing voor buitengebieden waar een vaste internetverbinding te traag is, of helemaal niet mogelijk omdat er geen ADSL, kabel of glasvezel verbinding mogelijk is.

T-Mobile en KPN zijn de enige internet providers die 4G internet aanbieden voor thuis. T-Mobile heeft Unlimited 4G voor thuis, waarbij je kunt kiezen uit twee abonnementen. KPN heeft Sneller Internet Buitengebied. Unlimited 4G voor thuis is het goedkoopste internet.

T-Mobile Unlimited 4G voor thuis

Het goedkoopste internet met 4G voor thuis vind je bij T-Mobile. T-Mobile biedt al enige tijd als eerste provider internetabonnementen aan via haar mobiele 4G netwerk. Voorheen kon je kiezen uit drie databundels met een verschillende hoeveelheid data, momenteel biedt T-Mobile Unlimited 4G voor thuis aan via Sim Only of een 4G-router.

Via Sim Only krijg je onbeperkt data om te internetten in het buitengebied. Kies je voor een 4G-router, dan haalt deze het 4G signaal van T-Mobile in huis en zet dit signaal om in Wifi.

De voordelen van Unlimited 4G voor thuis op een rij

  Meteen online, geen activatie nodig
  Unlimited data, geen zorgen over je verbruik
  Verbindt tot wel 32 apparaten op hetzelfde netwerk
  Combineer 4G voor thuis met andere Unlimited abonnementen op hetzelfde adres voor Unlimited Voordeel
  Met 4G internet voor thuis van T-Mobile doe je automatisch mee met T-Mobile Alles onder 1 dak en krijg je bij twee of meer abonnementen €6,50 korting per abonnement op je maandelijkse factuur.
  Combineer tot 12 abonnementen combineren voor een maximale korting van maar liefst €12,50 per abonnement op hetzelfde adres.

Kies een T-Mobile Unlimited 4G voor thuis abonnement dat bij je past

T-Mobile biedt twee Unlimited 4G voor thuis abonnementen aan:

Internet abonnement

Unlimited
Sim Only

Prijs details

Prijs op basis van 24 maanden
Fair use policy 100 GB

Maandprijs

€ 35,00

Meer Info

Internet abonnement

Unlimited
Sim Only en 4G-router

Prijs details

Eenmalige kosten modem €199,-
Prijs op basis van 24 maanden
Fair use policy 100 GB

Maandprijs

€ 44,00

Meer Info

Internet abonnement

Unlimited
Sim Only en 4G-router met antenne

Prijs details

Eenmalige kosten modem €199,-
Prijs op basis van 24 maanden
Fair use policy 100 GB

Maandprijs

€ 45,00

Meer Info

Unlimited 4G voor thuis en fair use policy

Als klant van Unlimited 4G voor thuis krijg je onbeperkt data van T-Mobile, maar de provider heeft wel extra handelingen ingebouwd om haar netwerk te beschermen voor haar mobiele gebruikers. Om overbelasting van het netwerk tegen te gaan geldt daarom een fair use policy. Wat houdt dit precies in?

Je krijgt bij je Unlimited 4G voor thuis abonnement standaard 100 GB data om mee te starten. Mocht je toch over de 100 GB grens heen gaan, dan krijg je van T-Mobile een dagbundel van 5 GB. Ga je vervolgens ook door je dagbundel heen? Dan zul je voor iedere volgende gigabyte die maand een gratis bundel aan moeten zetten om verder te kunnen internetten.

Deze strategie om het 4G netwerk te beschermen voor overbelasting wordt ook gebruikt voor de unlimited data abonnementen voor mobiele telefonie en zijn goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt.

T-Mobile Unlimited 4G voor thuis versus KPN Sneller Internet Buitengebied

KPN biedt ook 4G internet aan voor thuis: KPN Sneller Internet Buitengebied – met onbeperkt data – maar hiervoor betaal je wel een hogere prijs, namelijk €39,- p.m. Dat is iets duurder kan het Unlimited 4G internet voor thuis van T-Mobile.

Daarnaast geeft KPN bij dit abonnement geen extra opties waaruit je kan kiezen. Daarom is het interessant het aanbod van Unlimited 4G voor thuis te bekijken. Dit is momenteel het goedkoopste internet via het mobiele 4G netwerk.

KPN is momenteel bezig met verder testen van de internetsnelheid in het buitengebied. De provider wil de mogelijkheden ontdekken voor sneller 4G internet voor thuis. KPN benadert zelf haar klanten om te vragen mee te doen aan het onderzoek.

Zeer ruime landelijke dekking T-Mobile 4G netwerk

Op tal van plekken in Nederland staan 4G masten van verschillende providers. Veel 4G masten vind je ook in het oosten van het land, waar zich de meeste buitengebieden bevinden.

T-Mobile heeft het grootste landelijk dekkend 4G netwerk en van alle providers de meeste 4G masten, met nu meer dan 8450 4G-locaties. De kans dat jij dus geen 4G dekking kunt krijgen is erg klein.

Net zo snel thuis internetten als via je mobiel met 4G

Is 4G echt sneller dan 3G? Ja, het verschil is aanzienlijk. 4G levert in theorie een maximale snelheid tot 150MB/s. Gemiddeld haal je makkelijk een snelheid tussen de 30 MB/s en 50 Mb/s, wanneer het druk is op het mobiele netwerk.

Even ter vergelijking: Het 3G netwerken levert een maximale downloadsnelheid van 7 MB/s. Maar als je in de praktijk op het 3G netwerk een downloadsnelheid van 4 MB/s haalt, is dat een hele prestatie. Als veel mensen tegelijk op het 3G netwerk zitten in een bepaald gebied, is de kans groot dat je 4 MB/s niet eens haalt.

Niet alleen levert 4G dus een snellere internet verbinding op, doordat 4G ook een grotere bandbreedte levert dan haar voorganger, heb je nauwelijks last van het andere verkeer op dezelfde bandbreedte. Je zult merken dat je internetverbinding minder hapert en stabieler is.

Ook uploaden gaat via het 4G netwerk een stuk sneller. Snelheden tussen de 10 MB/s en 25 MB/s zijn gemiddeld. Op het 3G netwerk is de uploadsnelheid gemiddeld 3 Mb/s.

Doe de internetpostcodecheck voor het goedkoopste internet

Is 4G voor thuis toch niet wat je zoekt en wil je weten of ADSL, kabel of glasvezel op jouw adres te verkrijgen is? Vul dan de postcodecheck hieronder in. Je krijgt dan niet alleen een overzicht van de mogelijke internetverbindingen, maar krijgt ook te zien wat op jouw adres het goedkoopste internet is.

Postcodecheck Vergelijken bespaart al snel meer dan € 200,- per jaar!