KPN Compleet mobiel familie abonnement

De maandelijkse kosten van mobiele telefonie kunnen behoorlijk oplopen. Dit geldt al voor één abonnement, laat staan wanneer meerdere gezinsleden een abonnement hebben. Steeds meer providers spelen in op de ontwikkeling dat ook veel kinderen binnen een gezin tegenwoordig een eigen mobiel hebben, door familie (of groeps-) abonnementen aan te bieden met aantrekkelijke voordelen. Mobiel familie abonnementen winnen zichtbaar aan populariteit in Nederland. Internet providers KPN, Vodafone en T-Mobile bieden dit nu aan gezinnen aan.

Mobiel familie abonnement is zeer flexibel

Wat is een mobiel familie abonnement precies? Deze abonnementsvorm houdt in dat binnen een gezin een bundel van sms’jes, belminuten en internet data gedeeld kan worden over losse sim-only abonnementen van gezinsleden.

Het voordeel van een mobiel familie abonnement is dat het een oplossing biedt voor gezinnen waarbij meerdere kinderen gebruik willen maken van smsjes, belminuten en internet. Een mobiel familie abonnement nemen is een slimme manier om de kosten van mobiele telefonie binnen een gezin in de hand te houden. Bovendien is zo’n mobiel familie abonnement maandelijks aanpasbaar en opzegbaar.

Mobiel familie abonnement houdt kosten in de hand

Waarom zou je een mobiel familie abonnement nemen? Vaak draaien ouders op voor de telefoon kosten van hun kinderen. In een gezin met meerdere kinderen kunnen de maandelijkse kosten hierdoor flink oplopen wanneer voor ieder gezinslid een ander abonnement afgesloten moet worden.

In plaats van meerdere facturen per maand van verschillende providers te ontvangen kan men bij een familie abonnement alle kinderen onder één abonnement brengen.

Welke providers bieden een mobiel familie abonnement aan?

Bij welke providers kun je op dit moment een familie abonnement afsluiten? KPN heeft KPN compleet en ZiggoVodafone heeft Vodafone Mobiel. Bij zowel KPN als Vodafone is het niet verplicht om internet klant te zijn om in aanmerking te komen voor een mobiel familie abonnement.

Ben je wel klant bij een van deze providers en neem je naast een mobiel abonnement ook internet en televisie af bij de vaste internetproviders, dan krijg je vaak pakkende extra’s als klant met een gezin. Daarnaast is het wel zo overzichtelijk om bij één provider aangesloten te zitten op al je diensten, toch?

Ook T-Mobile biedt een soortgelijk abonnement aan. Bij T-Mobile heet dit een groepsabonnement. Naast dat je een bundel kunt delen met vrienden of collega’s kun je met je gezin natuurlijk ook prima een groep vormen.

Waar moet je op letten?

De familie abonnementen kunnen zeer verschillend afhankelijk van welke internet providers je kiest. Bij KPN is het abonnement namelijk alléén te verkrijgen in combinatie met een alles in 1 pakket. Bij ZiggoVodafone hoef je niet meer verplicht een klant te zijn bij Ziggo, maar dan loop je wel € 5,- per maand aan korting mis. Kijk daarom goed naar de voorwaarden bij de verschillende providers.

Mobiel familie abonnement KPN

Bij KPN sluit je niet één abonnement af voor je gezin, maar sluit je meerdere losse abonnementen af. Per mobiel abonnement dat geregistreerd staat op hetzelfde adres krijg je € 5,- per maand korting.

Daarbij kan je gratis onderling bellen en MB’s delen. Als de één altijd veel data over heeft kan deze wat data afstaan aan een ander gezinslid. De gedeelde MB’s kunnen altijd nog teruggegeven worden, mits ze niet opgebruikt zijn.

Om gebruik te maken van dit voordeel ben je niet verplicht om een internet abonnement te nemen bij KPN. Wel kan KPN Compleet je extra voordeel opleveren als je mobiele abonnementen combineert met internet en televisie. Hieronder zie je een overzicht van de familie abonnementen van KPN, bij een contractduur van 2 jaar.

AbonnementMaandprijs
KPN mobiel abonnement
 • 1 GB data
 • 200 SMS-jes of belminuten
 • Incl. 1 simkaart

€ 20,00

Meer informatie
KPN mobiel abonnement
 • 2 GB data
 • Onbeperkt SMS-en of bellen
 • Incl. 1 simkaart

€27,00

Meer informatie
KPN mobiel abonnement
 • 10 GB data
 • Onbeperkt SMS-en of bellen
 • Incl. 1 simkaart

€31,00

Meer informatie
KPN mobiel abonnement
 • 25 GB data
 • Onbeperkt SMS-en of bellen
 • Incl. 1 simkaart

€38,00

Meer informatie

Let op: je dient minstens 2 mobiele abonnementen van KPN af te nemen om de korting te krijgen. Daarnaast betaal je eenmalig €25,- aansluitkosten.

Mobiel familie abonnement Vodafone

Vanwege de samenwerking tussen Ziggo en Vodafone is Ziggo vanaf 18 april 2017 gestopt met het verkopen van Ziggo Mobiel abonnementen. Ziggo Mobiel is Vodafone Mobiel geworden.

Wat betekent dit voor bestaande Ziggo Mobiel klanten? Wees gerust, want ook Vodafone heeft klanten veel te bieden. Heb je momenteel nog een Ziggo Mobiel familie abonnement, dan krijg je in de loop van dit jaar een speciaal aanbod van Ziggo om je abonnement om te zetten in een Vodafone Mobiel abonnement. Tot die tijd kun je gewoon gebruik blijven maken van Ziggo Mobiel.

Over het omzetten van Ziggo Mobiel naar Vodafone Mobiel wordt je persoonlijk op de hoogte gebracht. Tot die tijd verandert er niets voor je als klant.

Wil je als bestaande Ziggo klant extra voordeel meepakken op je mobiele abonnement? Wat je nodig hebt is:

 • Vast internet van Ziggo met een internetsnelheid van minimaal 30 Mb per seconde
 • Digitale TV van Ziggo (incl. Mediabox of CI+ module)

Indien je vast internet en digitale TV van Ziggo hebt geactiveerd en een of meerdere RED abonnementen aansluit op hetzelfde adres krijg je automatisch Dubbele data, een Extra TV-pakket naar keuze en een Veilig online pakket. Bovendien krijg je per RED abonnement nog eens € 5 korting per maand!

AbonnementMaandprijs
T-Mobile mobiel abonnement
 • RED Essential
 • 1 GB data
 • Onbeperkt SMS-en of bellen

€ 17,50

Meer informatie
Vodafone mobiel abonnement
 • RED
 • 20 GB data
 • Onbeperkt SMS-en of bellen
 • incl. 2 simkaarten

€ 25,00

Meer informatie
Vodafone mobiel abonnement
 • RED Super
 • 40 GB data
 • Onbeperkt SMS-en of bellen
 • incl. 2 simkaarten

€ 31,00

Meer informatie

Let op: De € 5,- korting en dubbele date zitten al verrekend in de prijs. De eenmalige aansluitkosten van € 25,- zijn nog niet verrekend.

Familie abonnement T-Mobile

T- Mobile geeft je een ‘Unlimited familiegevoel’ met het sim only Go-abonnement. Anders dan bij KPN of Vodafone, hoef je bij T-Mobile niet perse de mobiele abonnementen op hetzelfde adres af te sluiten. Voorwaarde is wel dat alle leden klant zijn bij T-Mobile.

Met T-Mobile Samen stel je zelf willekeurig een groep samen. Een groep bestaat uit minimaal twee tot maximaal vijf aansluitingen. De beheerder is daarin niet meegerekend. T-Mobile Samen is niet alleen ideaal voor bijv. collega’s of een vrienden groep, maar bij uitstek voor een heel gezin, omdat alle gezinsleden korting meepakken.

Indien een groep uit meer dan twee leden bestaat, ontvangt iedereen €5,- korting per maand. Zit je met maar één ander lid in een groep? Ook dan ontvang je korting, je krijgt dan € 2,50 korting per maand. Verder bellen alle leden in de groep onderling gratis met elkaar.

Je kunt maar aan één groep tegelijk deelnemen. Wil je niet langer deelnemen aan een bestaande groep, dan kun je daar eenvoudig zelf uitstappen via My T-Mobile of via de beheerder van je groep. Wil je zelf een nieuwe groep beginnen? Dat kan ook. Iedereen kan beheerder worden en zelf een nieuwe groep samenstellen.

AbonnementMaandprijs
T-Mobile mobiel abonnement
 • 1 GB data
 • Onbeperkt SMS-en of bellen

€ 17,50

Meer informatie
T-Mobile mobiel abonnement
 • 5 GB data
 • Onbeperkt SMS-en of bellen

€ 20,00

Meer informatie
T-Mobile mobiel abonnement
 • 10 GB data
 • Onbeperkt SMS-en of bellen

€ 25,00

Meer informatie

Let op: De € 5,- korting is nog niet meegerekend in de maandprijs. Je betaalt daarnaast eenmalige aansluitkosten van € 25,-.

Ben je benieuwd of je kunt profiteren van de extra kortingen van KPN of Ziggo op mobiele telefonie, en ben je nog geen klant bij een van deze providers? Vul dan de postcodecheckbox hieronder in deze en bekijk of KPN of Ziggo ook op jouw adres het goedkoopste internet leveren. De postcodecheck geeft je een duidelijk overzicht van het complete aanbod van providers die goedkoop internet leveren.

Postcodecheck Vergelijken bespaart al snel meer dan € 200,- per jaar!