T-Mobile 4G voor thuis

Goedkoop internet behoort voor de meeste huishoudens tegenwoordig tot de basisbehoeften, net als gas, water en licht. Maar wie buiten de stad woont in het plattelandsgebied, of wie een vakantiewoning betrekt, kan niet altijd een vaste internet verbinding afsluiten, helaas. Niet op alle plaatsen in Nederland zijn koper- en glasvezelverbindingen aangelegd voor een vaste internetverbinding. Maar ook wanneer je wel een vaste internet verbindingen hebt, kan je internetsnelheid toch soms traag en instabiel zijn.

De oplossing in veel van deze gevallen is 4G internet voor thuis. Je maakt daarmee gebruik van het mobiele netwerk van providers voor internet bij je thuis.

4G voor thuis

4G, de ‘vierde generatie’ internet en de opvolger van 3G, is tegenwoordig de standaard voor mobiel internet en zorgt voor een snellere internetverbinding dan haar voorganger. Dit is niet alleen fijn wanneer je wil internetten met je mobiele telefoon via 4G, ook wanneer je thuis wil internetten via je laptop, tablet of pc profiteer je van een snelle internetverbinding.

Wanneer het over 4G gaat wordt ook wel gesproken over LTE (long term evolution), waarmee in feite 4G bedoeld wordt. Deze termen worden dus door elkaar gebruikt, maar staan voor hetzelfde: mobiel kunnen internetten met een hoge snelheid.

Op tal van plekken in Nederland staan 4G masten. Veel providers hebben daar flink in geïnvesteerd, met name T-Mobile. Veel 4G masten vind je ook in het oosten van het land, waar zich de meeste buitengebieden bevinden en waar juist niet altijd ADSL, kabel of glasvezel beschikbaar is.

Net zo snel thuis internetten als via je mobiel met 4G

Is 4G echt sneller dan 3G? Ja, het verschil is aanzienlijk. 4G levert in theorie een maximale snelheid tot 150MB/s. Gemiddeld haal je makkelijk een snelheid tussen de 30 MB/s en 50 Mb/s, wanneer het druk is op het mobiele netwerk.

Even ter vergelijking: Het 3G netwerken levert een maximale downloadsnelheid van 7 MB/s. Maar als je in de praktijk op het 3G netwerk een downloadsnelheid van 4 MB/s haalt, is dat een hele prestatie. Als veel mensen tegelijk op het 3G netwerk zitten in een bepaald gebied, is de kans groot dat je 4 MB/s niet eens haalt.

Niet alleen levert 4G dus een snellere internet verbinding op, doordat 4G ook een grotere bandbreedte levert dan haar voorganger, heb je nauwelijks last van het andere verkeer op dezelfde bandbreedte. Je zult merken dat je internetverbinding minder hapert en stabieler is.

Ook uploaden gaat via het 4G netwerk een stuk sneller. Snelheden tussen de 10 MB/s en 25 MB/s zijn gemiddeld. Op het 3G netwerk is de uploadsnelheid gemiddeld 3 Mb/s.

T-Mobile biedt via haar mobiele netwerk goedkoop internet aan klanten: 4G voor thuis

T-Mobile biedt al enige tijd als eerste provider internetabonnementen aan via haar mobiele 4G netwerk. Je hebt daarbij de keuze uit 3 databundels. Bij T-Mobile kun je momenteel als enige kiezen hoeveel je wil betalen voor een 4G databundel door een bundel te kiezen die bij je past.

KPN biedt inmiddels ook 4G internet aan voor thuis: KPN Buitengebied – met onbeperkt data – maar hiervoor betaal je wel een hogere prijs, namelijk € 39,- p.m. Dat is iets duurder kan het goedkoopste 4G internet van T-Mobile. Daarnaast geeft KPN bij dit abonnement geen extra opties. Daarom is het interessant het aanbod van T-Mobile 4G voor thuis te bekijken. Dit is momenteel het goedkoopste internet via het mobiele 4G netwerk.

KPN is momenteel echter bezig met verder testen van de internetsnelheid in het buitengebied. De provider wil de mogelijkheden ontdekken voor sneller 4G internet voor thuis. KPN benadert zelf haar klanten om te vragen mee te doen aan het onderzoek. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan over de laatste ontwikkelingen van Sneller Internet Buitengebied van KPN.

De extra voordelen van T-Mobile 4G voor thuis op een rij

 • Je kunt meteen online, geen activatie nodig
 • 4G voor thuis is maandelijks opzegbaar
 • Kom je data tekort of houd je GB’s over? Maandelijks naar boven of beneden bijstellen is mogelijk
 • Maak je even geen gebruik van je bundel? Je zet hem eenvoudig op pauze
 • Met 4G internet voor thuis van T-Mobile kun je ook meedoen met T-Mobile Samen en krijg je tot €5,- korting op je maandelijkse factuur.

Kies een 4G voor thuis bundel die past bij je gebruik

Ben je benieuwd uit welke bundels je kan kiezen? En welke extra voordelen 4G voor thuis geeft. Hieronder volgt een overzicht:

ProviderInternet data bundelPrijs per maand
Goedkoop internet T-Mobile
 • 25 GB data
 • Eenmalige kosten modem €199
 • Wekelijks: 1 uur HD video kijken
  1 uur skypen en ongestoord surfen
Standaard €30,00 p.m.Meer Info
Goedkoop internet T-Mobile
 • 50 GB data
 • Eenmalige kosten modem €199
 • Wekelijks: 2 uur HD video kijken
  2 uur skypen en ongestoord surfen
 • ‘S nachts onbeperkt internetten
Eerste 12 maanden €35,00 p.m.
Daarna €40,00 p.m.
Meer Info
Goedkoop internet T-Mobile
 • 100 GB data
 • Eenmalige kosten modem €199
 • Wekelijks: 7 uur HD video kijken
  2 uur skypen en ongestoord surfen
 • ‘S nachts onbeperkt internetten
Eerste 12 maanden €40,00
Daarna €50,00 p.m.
Meer Info

T-Mobile geeft met 4G voor thuis ’s nachts gratis data weg

Ben je op zoek naar het goedkoopste internet? Dan is het handig om te weten dat je bij T-Mobile zelfs gratis kan internetten tussen een bepaald tijdstip. T-Mobile haalt namelijk tussen 00:00 en 6:00 geen data van je databundel af wanneer gebruikt maakt van 4G internet. Ideaal wanneer je grote bestanden moet downloaden of uploaden of een backup wil maken. Wie slim wil werken kan op die manier met grote ‘data klussen’ kosten omzeilen. Dat is nog eens goedkoop internet!

Zeer ruime landelijke dekking T-Mobile 4G netwerk

T-Mobile heeft tot slot een zeer groot landelijk dekkend 4G netwerk en van alle providers de meeste 4G masten, met nu meer dan 8450 4G-locaties. De kans dat jij dus geen 4G dekking kunt krijgen is erg klein.

Doe de internetpostcodecheck voor het goedkoopste internet

Is 4G voor thuis toch niet wat je zoekt en wil je weten of ADSL, kabel of glasvezel op jouw adres te verkrijgen is? Vul dan de postcodecheck hieronder in. Je krijgt dan niet alleen een overzicht van de mogelijke internetverbindingen, maar krijgt ook te zien wat op jouw adres het goedkoopste internet is.

Postcodecheck Vergelijken bespaart al snel meer dan € 200,- per jaar!