Goedkoop internet voor ouderen
Als het om internet gaat, gebruiken ouderen het internet op een geheel andere manier dan bijvoorbeeld studenten en gezinnen. Het grote voordeel is dat de meeste ouderen helemaal geen behoefte hebben aan razendsnel internet en dat betekent dat je met goedkoop internet met weinig Mbit/s prima uit de voeten kunt.

Geen razendsnel internet nodig

Het internetgebruik onder ouderen is sinds enkele jaren aan een opmars bezig. Zo gebruiken inmiddels acht op tien ouderen in de leeftijdsgroep van 65-75 jaar het internet. De helft van deze groep gebruikt zelfs dagelijks het internet. Bent u daar ook één van?

Waarvoor gebruik ouderen het internet?

De meeste tijd besteden ouderen aan het opzoeken van informatie, het versturen van e-mails, online winkelen en sociale media.

Maar ook regelen steeds meer ouderen online hun zaken, zoals internetbankieren. Deze ontwikkeling wordt vooral gesterkt vanwege het feit dat de overheid haar dienstverlening steeds meer online laat plaatsvinden.

Omdat dit gebruik van internet anders is dan dat in gezinnen met jonge kinderen, of studenten – waar juist voldoende internetsnelheid erg belangrijk is – is een lage internetsnelheid voor ouderen vaak meer dan genoeg. Zo kan een ouder echtpaar prima af met een internetabonnement van 20 Mbit/s, het aller goedkoopste internet op dit moment.

Lage internetsnelheid tegen lage kosten

Goedkoop internet voor ouderen is zo wel heel dichtbij, want een abonnement met weinig M/bits hoeft dus zeker niet veel te kosten. Bent u benieuwd wat u betaalt voor een goedkoop internet abonnement? We geven u hieronder een overzicht van het goedkoopste internet op dit moment bij diverse providers.

ProviderSnelheidPrijs per maand
Goedkoop internet Tele2
20 Mbit/s22,00 per maandMeer Info
Goedkoop internet T-Mobile
50 Mbit/s27,50 per maandMeer Info
Goedkoop internet Online
30 Mbit/s28,50 per maandMeer Info

Goedkoop internet met uitgebreid TV kijken en bellen

Wat voor veel ouderen nog steeds belangrijker is dan snel internet, is een uitgebreid TV zender aanbod en een vaste telefoonlijn. Ouderen kijken gemiddeld het meeste aantal uren TV en bellen nog het vaakst met de vaste telefoon.

Daarom zijn alles-in-1 pakketten, met een lage internet snelheid, maar met veel TV zenders in trek. Bent u benieuwd wat u per maand betaalt voor een alles-in-1 pakket met goedkoop internet? Hieronder geven we een overzicht van de goedkoopste alles-in-1 pakketten met veel TV zenders, een lage internetsnelheid en vaste telefonie.

ProviderSnelheidAantal TV zendersPrijs per maand
Goedkoop internet T-Mobile
20 Mbit/s66 (36 HD)Nu de eerste 6 maanden 24,50 per maandMeer Info
Goedkoop internet T-Mobile
100 Mbit/s70 (44 HD)Nu de eerste 6 maanden 29,95 per maandMeer Info
Goedkoop internet Online
30 Mbit/s72 (26 HD)37,00 per maandMeer Info

Wilt u meer internet of alles-in-1 pakketten vergelijken? Vul dan de postcodecheck hieronder in en vind het goedkoopste internet dat bij u past.

Postcodecheck Vergelijken bespaart al snel meer dan € 200,- per jaar!