Goedkoop internet voor studenten

Ga snel naar:

Wat is het goedkoopste internet voor studenten?

Woon je in het studentenhuis met maximaal vier studenten, dan is het goedkoopste internet met 50/5 Mbit/s ADSL € 36,- p.m. bij Online.nl. Voor een studentenhuis met maximaal acht studenten is het goedkoopste internet met 100/30 Mbit/s ADSL €32,45 p.m. bij NLEx. Voor een studentenhuis met méér dan acht studenten is het goedkoopste internet met supersnel 500/500 Mbit/s glasvezel €51,37 p.m. bij KPN.

Het goedkoopste internet vinden voor je studentenhuis

Als student wil je natuurlijk graag het goedkoopste internet abonnement. Studeren en op kamers wonen is al duur genoeg. Maar let er op wanneer je in een studentenhuis woont, dat je niet een te lage internetsnelheid kiest. Je wil met al je huisgenoten natuurlijk optimaal gebruik kunnen maken van snel internet.

Er zijn heel veel internet abonnementen beschikbaar en daardoor ook grote verschillen tussen de abonnementen. Kies je voor een heel goedkoop internet abonnement zonder naar de internetsnelheid en het internettype te kijken, dan is het risico daarvan dat je niet met meerdere personen snel kan internetten.

De grootte van je studentenhuis

Wij raden daarom aan een internetsnelheid te kiezen aan de hand van de grootte van je studentenhuis. Woon je met maximaal vier andere studenten? Kies dan voor minimaal 50 Mbit/s downloadsnelheid bij gemiddeld tot normaal gebruik. Kies voor minimaal 100 Mbit/s als jullie ook graag gamen of veel video’s streamen.

Woon je met met maximaal acht studenten samen? Ga dan voor minimaal 100 Mbit/s ADSL internet bij gemiddeld tot normaal gebruik. Maken jullie veel en zwaar gebruik van internet? Dan is de goedkoopste optie te kiezen voor 200 Mbit/s kabel internet omdat ADSL internet maar tot maximaal 100 Mbit/s geleverd wordt.

Woon je meer dan acht mede studenten? Dan raden we aan te kiezen voor minimaal 500 Mbit/s internetsnelheid. Dan weet je zeker dat je allemaal voldoende internet snelheid hebt en elkaar niet in de weg zit als er ook flink gegamed wordt en gestreamed.

Type internet verbinding

Kijk dus niet alleen naar de gewenste internet snelheid geschikt voor jullie studentenhuis, maar ook naar het type internetverbinding. ADSL internet is het goedkoopste internet en volstaat in veel gevallen voor een studentenhuis tot acht personen.

Met kabel internet van Ziggo heb je stabieler en sneller internet, dit is alleen wel iets duurder voor studenten. Kies daarom alleen 200 Mbit/s kabel internet voor grotere studentenhuizen en gewoon goedkoop ADSL internet voor kleinere studentenhuizen.

Supersnel glasvezel internet is de oplossing als je met acht of meer studenten woont. Hiermee kan je snelheden tot 500 Mbit/s behalen voor zowel downloaden als uploaden en heb je meer dan genoeg snelheid voor een huis vol studenten om wat dan ook te doen op internet.

Door middel van de postcode check zie je eenvoudig wat het goedkoopste internet is op het adres van je studentenhuis per internet type.

Goedkoop internet studentenhuis top 3

Welk type internet het meest voordelig is en voldoende snelheid biedt in jouw situatie, ligt er uiteindelijk aan met hoeveel personen je samen woont en hoe iedereen van het internet gebruik maakt. Hieronder geven we een aantal mogelijkheden en de goedkoopste internet pakketten die daarbij passen.

In de overzichten hieronder maken we onderscheid tussen studentenhuizen tot 4 personen, van 4 tot 8 personen en vanaf 8 of meer personen.

Per situatie hebben we een top 3 voor je samengesteld van meest goedkope internet abonnementen. Er is geen rekening gehouden met televisie en vaste telefonie. Mocht je daar ook interesse in hebben, dan raden we je aan je postcode in de vergelijker in te vullen voor een compleet overzicht van alle alles in 1 pakketten op jouw adres.

Goedkoop internet studentenhuis met 4 personen

T-Mobile biedt de beste optie voor goedkoop internet in een studentenhuis van maximaal vier personen. Met 50 Mbit/s kan je snel surfen op internet en video’s bekijken. Maken er echter meerdere personen in het huis tegelijkertijd gebruik van Netflix, Xbox Live, Playstation Network dan zal je merken dat het niet zo snel meer is. Dan is aan te raden om te kiezen voor een abonnement van 100 Mbit/s.

Internet

50/5 Mb/s ADSL

Prijs details

€ 30,- p.m.
€ 30,- activatiekosten

Maandprijs

€ 30,-

Meer Info

Internet

50/5 Mb/s ADSL

Prijs details

€ 28,- p.m.
€ 30,- activatiekosten

Maandprijs

€ 30,50

Meer Info

Internet

100/30 Mb/s ADSL

Prijs details

€ 32,- p.m.
Geen activatiekosten

Maandprijs

€ 29,50

Meer Info

Goedkoop internet studentenhuis met 4 tot 8 personen

Wanneer je in een studentenhuis woont met vier tot acht personen is het verstandig om te kiezen voor een abonnement van minimaal 200 Mbit/s en stabiel internet via kabel of het razendsnelle glasvezel. De goedkoopste optie hiervoor is Ziggo internet via de kabel. Kies je voor glasvezel internet, dan is voordeel hiervan dat de uploadsnelheid even hoog is als de downloadsnelheid.

Internet

200/20 Mb/s kabel

Prijs details

€ 54,- p.m.
€ 19,95 activatiekosten
3 maanden voor 39,95

Maandprijs

€ 52,15

Meer Info

Internet

200/200 Mb/s glasvezel

Prijs details

€ 38,00 p.m.
€ 67,50 activatiekosten

Maandprijs

€ 43,63

Meer Info

Internet

200/200 Mb/s glasvezel

Prijs details

€ 47,50 p.m.
Geen activatiekosten
3 maanden voor € 42,50

Maandprijs

€ 46,25

Meer Info

Goedkoop internet studentenhuis met minimaal 8 personen

Woon je met minimaal 8 personen in een studentenhuis? Dan raden we aan te kiezen voor supersnel glasvezel internet met een snelheid van minimaal 500 Mbit/s. Met glasvezel internet kun je tegenwoordig internetsnelheden behalen tot wel 750 Mbit/s. Zo kun je ongestoord met zijn allen tegelijkertijd gamen, op social media foto’s uploaden en je favoriete online video’s streamen. Bovendien is 750 Mbit/s glasvezel van T-Mobile het voordeligst. Zo betaal je samen met je huisgenoten maar een paar euro per maand voor het aller snelste internet.

Internet

750/750 Mb/s glasvezel

Prijs details

€ 40,- p.m.
€ 67,50 activatiekosten

Maandprijs

€ 45,63

Meer Info

Internet

500/500 Mb/s glasvezel

Prijs details

€ 54,49 p.m.
Geen activatiekosten
3 maanden €12,50 korting

Maandprijs

€ 51,37

Meer Info

Internet

500/500 Mb/s glasvezel

Prijs details

€ 50,- p.m.
€ 67,50 activatiekosten

Maandprijs

€ 55,63

Meer Info

Vul voor een volledig overzicht van alle beschikbare goedkope internet pakketten op het adres van het studentenhuis de internet postcodecheck hieronder in.

Postcodecheck Vergelijken bespaart al snel meer dan € 200,- per jaar!