Goedkoop internet voor studenten

Als student wil je natuurlijk graag het goedkoopste internet abonnement. Studeren en op kamers wonen is al duur genoeg. Maar als je in een studentenhuis woont moet je er wel op letten dat je niet een te lage internetsnelheid kiest, zodat je met al je huisgenoten optimaal gebruik kan maken van snel internet. Vindt je het lastig om een keuze te maken? We geven je hierover graag advies.

Goedkoop internet abonnement uitkiezen als student

Er zijn enorm veel providers en internet abonnementen beschikbaar. Er zitten daardoor ook grote verschillen tussen de abonnementen. Zo kan je kiezen voor een heel goedkoop internet abonnement, maar het risico daarvan is dat je niet met meerdere personen snel internet kan gebruiken. Het is aan te raden om te kiezen voor een internetsnelheid van minimaal 50 Mbit/s. Door middel van een postcode check kan je achterhalen wat er in je studentenhuis beschikbaar is.

Er zijn drie verschillende typen internet: DSL, Kabel en Glasvezel internet. DSL internet is de meest goedkope optie maar daarmee haal je ook de minst hoge snelheid, namelijk maximaal 100 Mbit/s. Met kabel internet heb je stabieler en sneller internet, echter heb je hierbij alleen de keuze voor Ziggo en die zijn relatief onvoordelig. De nieuwste technologie op het gebied van internet is glasvezel. Hiermee kan je snelheden tot 500 Mbit/s behalen, dit is enorm snel. Het ligt er ook aan met hoeveel personen je woont om het best passende internet abonnement te kiezen.

Goedkoop internet per studentenhuis

Er is een onderscheid gemaakt tussen studentenhuizen tot 4 personen, van 4 tot 8 personen en vanaf 8 personen. In de onderstaande tabellen staan steeds een top 3 van de meest goedkope internet abonnementen. Er is geen rekening gehouden met televisie en vaste telefonie.

Goedkoop internet voor studentenhuis van max. 4 personen

ProviderSnelheidPrijs per maand
Goedkoop internet T-MobileADSL 50 Mbit/s€27,50 per maandMeer Info
Goedkoop internet Tele2ADSL 50 Mbit/s€28,00 per maandMeer Info
Goedkoop internet T-MobileADSL 100 Mbit/s€29,50 per maandMeer Info

T-Mobile biedt de beste optie voor goedkoop internet in een studentenhuis van maximaal vier personen. Met 50 Mbit/s kan je snel surfen op internet en video’s bekijken. Maken er echter meerdere personen in het huis tegelijkertijd gebruik van Netflix, Xbox Live, Playstation Network dan zal je merken dat het niet zo snel meer is. Dan is aan te raden om te kiezen voor een abonnement van 100 Mbit/s.

Goedkoop internet voor studentenhuis van 4 tot 8 personen

ProviderSnelheidPrijs per maand
Goedkoop internet ZiggoKabel 200 Mbit/sEerste 3 maanden €34,95
Daarna €51,50 per maand
Meer Info
Goedkoop internet KPNADSL 100 Mbit/sEerste 6 maanden €40,00
Daarna €44,00 per maand
Meer Info
Goedkoop internet TelfortADSL 200 Mbit/s€42,50 per maandMeer Info

Wanneer je in een studentenhuis woont met vier tot acht personen is het verstandig om te kiezen voor een abonnement van minimaal 150 Mbit/s. De goedkoopste optie hiervoor is van Ziggo met internet via de kabel. Bij T-Mobile en Telfort krijg je glasvezel internet, voordeel hiervan is dat de uploadsnelheid even hoog is al de downloadsnelheid.

Goedkoop internet voor studentenhuis van minimaal 8 personen

ProviderSnelheidPrijs per maand
Goedkoop internet KPNGlasvezel 500 Mbit/sEerste 6 maanden voor €47,50
Daarna €51,50 per maand
Meer Info
Goedkoop internet T-MobileGlasvezel 500 Mbit/s€50,00 per maandMeer Info
Goedkoop internet NLExGlasvezel 500 Mbit/sDe eerste 9 maanden €57,50
Daarna €60,00 per maand
Meer Info

KPN biedt de beste mogelijkheid voor een goedkoop internet abonnement voor een groot studentenhuis. Met glasvezel internet behaal je de hoogst maximaal haalbare snelheid en kan je dus met z’n allen goed gebruik maken van internet.