KPN 4G internet buitengebied

Kun je thuis geen vaste internetverbinding krijgen omdat je in een dorp of buitengebied woont? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de mogelijkheden voor goedkoop internet in het buitengebied op basis van een 4G internet verbinding. We hebben je al eerder geïnformeerd over 4G voor Thuis van T-Mobile, dat samen met KPN de enige internetpakketten voor het buitengebied zijn. KPN gaat nu verder onderzoeken of het de snelheid van mobiel internet in het buitengebied uit kan uitbreiden en gaat dit op grote schaal testen.

Wat kun je verwachten met ‘Sneller Internet Buitengebied’ van KPN?

 • Er geldt geen datalimiet: dat betekent dat je onbeperkt kunt internetten en streamen.

 • Een standaard gemiddelde download limiet van 20 Mb/s

 • Je leent een 4G modem van KPN gedurende je abonnementsperiode

 • Geen extra kosten wanneer je 4G mobiel internet combineert met een vaste internet verbinding.

 • Sneller Internet Buitengebied van KPN is alleen te krijgen als aanvulling op je vaste ADSL internet verbinding. Daar waar je vaste internetverbinding tekort schiet, neemt 4G het over. Het komt dus niet in de plaats van een vaste internet verbinding, zoals bij T-Mobile wel het geval is.

  Wil je in aanmerking komen voor 4G internet van KPN, dan kan dat alleen wanneer:

 • De komende zes maanden je internetverbinding niet meer dan 15Mb/s downloadsnelheid bereikt.

 • Je postcode in een gebied ligt waar KPN voldoende capaciteit heeft op het 4G netwerk.

 • Verwacht voldoende 4G dekking te kunnen leveren op jouw adres binnenshuis.

 • Dit laatste betekent dat het van huis tot huis kan verschillen binnen hetzelfde postcodegebied of dat je 4G internet van KPN kan krijgen.

  KPN wil 4G internet snelheid verder ophogen

  KPN benadert de komende maanden 2500 van haar klanten in het buitengebied om de technologie voor de combinatie vast-mobiel internet te testen.

  Afgelopen augustus is al eerder getest met internetsnelheden in Nijkerk, waarbij klanten die minder dan 10 Mb/s downloadsnelheid ontvingen, een gratis mobiele router in huis kregen waarmee met slimme technieken de 4G snelheid bijgeschakeld werd. Wegens succes wordt het testen nu verder uitgebreid.

  Wat kwam er uit de test in Nijkerk? De bandbreedte is flink toegenomen en 87% van de deelnemers aan het onderzoek is tevreden met de geboden internetsnelheid.

  Om te zien of ook op andere plekken in het buitengebied dan Nijkerk positieve resultaten geboekt kunnen worden, gaat KPN verder testen.

  KPN zal klanten die in aanmerking komen om mee te doen met de test zelf benaderen. Komen hier ook positieve resultaten uit? Dan zal KPN de techniek op korte termijn gaan inzetten voor klanten.

  Slimme techniek

  De techniek waarmee getest wordt zorgt ervoor dat door middel van een extra unit op de mobiele router, het 4G-signaal een extra boost krijgt voor gegevensoverdracht wanneer vast internet onvoldoende snelheid haalt.

  T-Mobile 4G voor Thuis versus KPN Sneller internetten Buitengebied

  KPN heeft alleen T-Mobile als concurrent op het gebied van 4G internet in het buitengebied. De providers bieden inhoudelijk andere pakketten aan. Wat zijn de verschillen?

  Het grote voordeel van internet voor het buitengebied van KPN dat je geen data limiet meer hebt. Dat is bij T-Mobile wel het geval.

  T- Mobile stelt daarentegen minder eisen dan KPN om klant te worden, waardoor iedereen die binnen het dekkingsgebied van T-Mobile valt, 4G mobiel internet kan afnemen en zo meer huishoudens in aanmerking komen.

  Een ander verschil is dat je bij T-Mobile een eenmalig bedrag van €199 voor het mobiele modem betaalt, waar je hem bij KPN gratis leent gedurende je abonnementsperiode.

  In tegenstelling tot KPN, levert T-Mobile ten slotte (nog) een hogere downloadsnelheid. Waar je bij KPN een gemiddelde downloadsnelheid van 20 Mb/s geleverd krijgt, belooft T-Mobile een snelheid van maximaal 120 MB/s te kunnen leveren.

  Kies je voor 4G internet van KPN of T- Mobile?

  Ga je voor het goedkoopste internet? Dan zijn de modules 25 GB en 50 GB van T-Mobile voordeliger dan het aanbod van KPN. Let wel op dat dit geldt voor een gemiddeld internet gebruik. Je koopt bij T-Mobile tenslotte een data bundel, wat betekent dat als je veel wilt streamen, je uiteraard ook sneller door je bundel heen bent.

  De uitzondering hierop is dat je tussen 00:00 en 06:00 gratis gebruik maakt van 4G internet bij T-Mobile. Het ‘zware’ internetten zou je dus ook ’s nachts kunnen doen.

  Kosten 4G internet buitengebied

  Wat betaal je voor de bundels van T-Mobile? Een bundel van 25 GB kost je €30 per maand en 50 GB haal je in huis voor €35 per maand.

  Maak je toch veel gebruik van internet en ben je geen nachtbraker? Dan heb je het goedkoopste internet met onbeperkte data voor het buitengebied van KPN. Je betaalt hier €39 per maand voor.