Wat zijn de alternatieven voor tv kijken?

Alternatieven voor regulier tv kijken zijn video on demand en online tv kijken. Je neemt hierbij een los goedkoop internet abonnement en een los abonnement op je favoriete online streamingdienst, zoals Netflix, Videoland of Amazon Prime. Met video on demand en online tv kijken bepaal jij wat je kijkt en wanneer. Zo ben je altijd flexibel en betaal je alleen voor waar je gebruik van maakt.

Combineer het goedkoopste internet met:

Ben je uitgekeken op tv?

Ben je geen fan van ‘traditioneel’ televisie kijken en heb je liever zelf de volledige controle in handen over welke films, series en uitzendingen je kijkt, waar je ook bent en wanneer je wilt?

Kies dan voor een los goedkoop internet abonnement in combinatie met een abonnement op een online streamingdienst. Zo abonneer je alleen op jouw favoriete zenders, series of programma’s bij een streamingdienst die beter bij je past.

In plaats van een tv – of alles in 1 abonnement waar je veel geld aan kwijt bent voor zenders die je niet of nauwelijks bekijkt, is dit het beste alternatief. Online tv kijken betekent je nooit meer over-abonneren.

Alles bij elkaar genoeg redenen om te kijken naar de mogelijkheden voor online tv kijken in combinatie met het goedkoopste internet.

Abonneren kan op de volgende streamingdiensten:

Video on demand

Met video on demand kijk je naar een breed scala aan films en series op ieder van je media apparaten. Zo vind je altijd iets dat bij je past. En met iedere maand nieuwe content ontdek je telkens weer iets nieuws.

Online TV kijken

Met kabelvrije interactieve televisie kijk je waar je wil, wanneer je maar wil naar live televisie uitzendingen van je favortiete zenders. Heb je iets gemist? Geen probleem, je kan later altijd later terugkijken of een uitzending opnemen.

Waar moet je op letten bij streamen
via een online streamingdienst?

De diensten voor video on demand en online tv kijken zijn volledig kabelloos. Dit betekent dat je een internet verbinding nodig hebt om online content te kunnen streamen.

Zorg voor voldoende internetsnelheid

Het goedkoopste internet is al beschikbaar vanaf 20 Mbit/s. En hoewel je daar prima video’s mee kunt streamen, raden we je aan om te kiezen voor een goedkoop internet abonnement met méér snelheid.

Willen jij of je huisgenoten tegelijk content kunnen streamen vanaf meerdere van je laptop, tablet of smartphone? Dan houdt je met een 20 Mbit/s abonnement naast het streamen weinig internetsnelheid over voor andere online dingen, zoals surfen en gamen.

Kies daarom voor vast goedkoop internet met een minimale internetsnelheid van 40-50 Mbit/s. Vul de postcodecheck in om te zien wat het goedkoopste internet is op jouw adres: ADSL, kabel en glasvezel.

Je hebt een mediaspeler, smart tv of HDMI kabel

Heb je thuis een smart tv? De nieuwste modellen ondersteunen standaard online streaming diensten. In veel gevallen heb je alleen maar je afstandsbediening nodig om lekker weg te kijken. Met een HMDI kabel kun je ook eenvoudig vanaf je laptop naar je tv streamen.

Heb je geen smart tv en wil je vanaf je draadloze apparaten kunnen streamen? Dan heb je een mediaspeler, zoals Google Chromecast, Firestick, AirPlay of Apple TV nodig om online content te bekijken op je tv.

Wat is de populairste online streamingdienst
van dit moment?

Wil je eindeloos genieten van de nieuwste en populairste series, films en documentaires wanneer het jou uitkomt? Dan zijn de video on demand diensten Netflix, Amazon Prime Video en Videoland echt wat voor jou.

Naast iedere maand een nieuw aanbod, werkt Netflix ook hard aan (lokale) Netflix Original Series. Amazon op haar beurt werkt ook aan een eigen productielijn: Amazon Original Series. Je kijkt naar bekroonde series als als ‘House of Cards’, ‘The Crown’ en ‘The Grand Tour’.

Wil je ook kunnen kiezen uit een groot aanbod aan Nederlandse titels? Videoland brengt nieuwe tv-series uit voordat ze op tv komen. Zo ben je altijd de eerste die ernaar kan kijken. Bovendien voegt Videoland dagelijks nieuwe content toe.

Wil je je anderzijds niet beperken tot het (terug)kijken naar de Nederlandse Omroepen? Maar wil je kunnen kiezen uit een totaal aanbod van populaire tv zenders, waaronder ook commerciële zenders, zonder reclame tussendoor?

Overweeg dan een abonnement op de populairste kabelvrije interactieve televisie dienst van dit moment: KPN Play

KPN Play

KPN Play staat voor flexibiliteit, het nieuwe tv kijken van KPN. Zo is de stijl van KPN Play persoonlijk en verzamel je met een ‘pinbord’ persoonlijke kijktips. Zo houdt je jezelf op de hoogte van programma’s, series en films die aansluiten bij jouw voorkeur.

Je kijkt eenvoudig draadloos naar de populairste en meest gewaardeerde tv zenders wanneer je wil en waar je wil via Chromecast of AirPlay.

KPN Play heeft maar liefst 21 live zenders in HD kwaliteit. Wil je via mobiel internet kijken? Niet alleen kijk je naar de hoogste kwaliteit via 4G, KPN Play werkt ook met een 3G internet verbinding.

Wil je weten wat je per maand kwijt bent voor KPN Play in combinatie met los goedkoop internet? We hebben de goedkoopste internet combinaties met KPN Play hieronder voor je op een rij gezet.

* Goed om te weten: Je hoeft overigens geen klant bij KPN te zijn om een abonnement op Play te kunnen nemen.

KPN Play is inclusief:

Ruim aanbod van films, documentaires en series
Standaard € 9,99 per maand
+ 200 uur TV opnemen
25 zenders waarvan 21 in HD
Begin gemist + 7 dagen terugkijken
Altijd een maand gratis
Altijd online opzegbaar
Kijken vanaf je tv, laptop, tablet of smartphone
Uitbreiden met extra zenders mogelijk

Goedkoop internet ADSL

T-Mobile internet
 • 50/5 Mbit/s
 • ADSL internet
 • Geen aansluitkosten

€ 28,-

Meer informatie
KPN Play + € 9,99
Totaal: € 37,99

Goedkoop internet kabel

Ziggo
 • 40/4 Mbit/s
 • Kabel internet
 • € 19,95 aansluitkosten

€ 43,50

Meer informatie
KPN Play + € 9,99
Totaal: € 53,49

Goedkoop internet glasvezel

T-Mobile internet
 • 50/50 Mbit/s
 • Glasvezel internet
 • Geen aansluitkosten

€ 32,50

Meer informatie
KPN Play + € 9,99
Totaal: € 42,49

Netflix

Kijk naar een ruim aanbod aan bekroonde tv series, flims en documentaires op Netlix via één van de drie abonnementsvormen. Zo is er voor ieder huishouden een abonnementsvorm dat het beste past.

Het instap abonnement is basis Netflix, vanaf €7,99. Hiermee kun je op één apparaat tegelijk streamen en is geschikt voor wie niet perse in (ultra) HD kwaliteit wil kijken. Maak eenvoudig meerdere profielen aan binnen je huishouden onder één account en kijk samen of om beurten naar je persoonlijke aanbod.

Wie iets meer mogelijkheden en kwaliteit wil maar niet het duurste abonnement, kan het beste Netflix standaard kiezen. Nagenoeg het hele aanbod is beschikbaar in full-HD.

Benieuwd naar wat je kwijt bent per maand voor Netflix en los goedkoop internet? Hieronder vindt je de goedkope internet combinaties met Netflix standaard.

Netflix standaard is inclusief:

Streamen op 2 apparaten tegelijk
Ruim aanbod aan films, documentaires en series
Standaard €10,99 per maand
Altijd 1 maand gratis testen
Altijd online opzegbaar
Kijken vanaf je tv, laptop, tablet en smartphone
Kijken in HD kwaliteit

Goedkoop internet ADSL

T-Mobile internet
 • 50/5 Mbit/s
 • ADSL internet
 • Geen aansluitkosten

€ 28,-

Meer informatie
Netflix + € 10,99
Totaal: € 38,99

Goedkoop internet kabel

Ziggo internet
 • 40/4 Mbit/s
 • Kabel internet
 • € 19,95 aansluitkosten

€ 43,50

Meer informatie
Netflix + € 10,99
Totaal: € 53,49

Goedkoop internet glasvezel

T-Mobile internet
 • 50/50 Mbit/s
 • Glasvezel internet
 • Geen aansluitkosten

€ 32,50

Meer informatie
Netflix + € 10,99
Totaal: € 43,49

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is de video on demand dienst van internet webshop Amazon. Vergelijkbaar met Netflix en Videoland, kijk je met Amazon Prime Video oneindig films en series. Opvallend is dat Amazon Prime Video een stuk goedkoper is dan Netflix en Videoland.

Je betaalt per maand € 5,99 voor een abonnement en de eerste zes maanden betaal je slechts € 2,99, een uitprobeer prijsje. De lagere prijs heeft wel een verklaring: Amazon Prime Video heeft altijd nog een beperkter aanbod dan concurrent Netflix en bovendien is nog niet alle content voorzien van Nederlandse ondertiteling. Met dat laatste is Amazon inmiddels hard bezig en een groot deel van het aanbod is nu voorzien van ondertiteling.

Net als Netflix hitseries zoals ‘Narcos’ en ‘Stranger Things’ , produceert Amazon Prime Video ook eigen content: Amazon orignal series. Misschien ken je ‘The Grand Tour’ en ‘Transparent’ wel? In tegelstelling tot Videoland, biedt Amazon Prime Video geen lokale Nederlandse content.

Amazon Prime Video is inclusief

Standaard €5,99 per maand
De eerste zes maanden €2,99 per maand
Ook beschikbaar op Playstation 3 en 4
Altijd online opzegbaar en aanpasbaar
Kijken vanaf je tv, laptop, tablet en smartphone
Standaard kijken in full- HD kwaliteit
Meerdere gebruikers tegelijk

Goedkoop internet DSL

T-Mobile
 • 50/5 Mbit/s
 • ADSL internet
 • Geen aansluitkosten

€ 28,-

Meer informatie
Amazon Prime Video + € 5,99
Totaal: € 33,99

Goedkoop internet kabel

Ziggo
 • 40/4 Mbit/s
 • kabel internet
 • € 19,95 aansluitkosten

€ 43,04

Meer informatie
Amazon Prime Video + € 5,99
Totaal: € 49,02

Goedkoop internet glasvezel

T-Mobile
 • 50/50 Mbit/s
 • Glasvezel internet
 • Geen aansluitkosten

€ 32,50

Meer informatie
Amazon Prime Video + € 5,99
Totaal: € 38,49
Videoland

Videoland

Videoland kennen we waarschijnlijk allemaal als de vroegere videotheek op de hoek van de straat. En hoewel dit straatbeeld is verdwenen, is videoland tegenwoordig online juist behoorlijk actief! Naast het huren van losse films, kun je je abonneren op Videoland Unlimited voor €8,99 per maand.

Sinds 2015 is Videoland eigendom van RTL. En dat maakt dat Videoland dan ook bijzonder aantrekkelijk voor de Nederlandse film- en serie liefhebber.

Anders dan bij Netflix, vindt je bij Videoland een behoorlijk aanbod aan Nederlandse content, waaronder van eigen makelij. Geen zin om te wachten tot een nieuwe Nederlandse serie uitkomt op tv? Grote kans dat je hem al kunt bekijken op Videoland.

Ben je niet zo van de Nederlandse films of series? Bij videoland vindt je ook bijna net zoveel engelstalige top-films en series. Je kijkt waar en wanneer je maar wil, op al je apparaten.

Tot slot kijk je met download to go offline op een later moment naar je favoriete serie. Handig als je bijvoorbeeld op vliegreis gaat.

Hieronder vindt je de beste combinaties van het goedkoopste internet met Videoland Unlimited:

Videoland Unlimited is inclusief:

Dagelijks nieuw aanbod van films, documentaires en series
Speciaal kids-aanbod
Standaard € 8,99 per maand
Download to go: offline onderweg kijken
Groot aanbod Nederlandstalige films
Twee weken gratis proberen
Altijd online opzegbaar via laptop of pc
Kijken vanaf je tv, laptop, tablet of smartphone
Ieder moment opzegbaar

Goedkoop internet DSL

T-Mobile internet
 • 50/5 Mbit/s
 • ADSL internet
 • Geen aansluitkosten

€ 28,-

Meer informatie
Videoland + € 8,99
Totaal: € 36,99

Goedkoop internet kabel

Ziggo
 • 40/4 Mbit/s
 • Kabel internet
 • € 19,95 aansluitkosten

€ 43,50

Meer informatie
Videoland + € 8,99
Totaal: € 52,49

Goedkoop internet glasvezel

T-Mobile
 • 50/50 Mbit/s
 • Glasvezel internet
 • Geen aansluitkosten

€ 32,50

Meer informatie
Videoland + € 8,99
Totaal: € 41,49

Goedkoopste internet op jouw adres

Zijn bovenstaande deals met het goedkoopste internet en een los abonnement op een online streamingdienst toch niet wat je zoekt? Vul dan de postcodecheckbox hieronder in zie welke internet abonnementen je nog meer kunt combineren met een online streamingdienst voor maximaal kijkplezier en de laagste kosten.

Postcodecheck Vergelijken bespaart al snel meer dan € 200,- per jaar!