Prijsverhoging KPN en Ziggo

Ook dit jaar zullen KPN en Ziggo, de grootste providers, per 1 juli hun prijzen voor internet en tv verhogen. De verhoging gaat om maar liefst enkele euro’s per maand en is daarom fors te noemen. Naast KPN en Ziggo wijzigen andere providers, waaronder XS4All ook hun prijzen. T-Mobile houdt als enige haar prijzen gelijk. De kans is groot dat je na 1 juli niet langer het goedkoopste internet abonnement hebt en enkele tientallen euro’s duurder uit bent per jaar. Een goed moment dus om een paar minuten de tijd te nemen om het goedkoopste internet te vergelijken en over te stappen van internetprovider. Wat gaat er veranderen voor klanten van KPN en Ziggo?

KPN prijsverhoging voor internet en tv pakketten

KPN verklaart hard bezig te zijn om het kopernetwerk te verbeteren vanwege het alsmaar toenemende dataverbruik. Deze kosten moeten worden doorberekend. De verwachting is dat deze lijn met prijsverhoging ook de komende jaren nog zal doorzetten.

Wat kun je verwachten aan prijsverhoging?

KPN verhoogt de prijzen van haar losse internet pakketten en de internet en tv pakketten met € 2,50 per maand.

Ook de 4G voor thuis bundel ‘Sneller internet buitengebied’ wordt in prijs verhoogd. De kosten voor extra zenderpakketten of diensten blijven gelijk, net als de kosten voor Digitenne.

De prijsverhoging van € 2,50 per maand geldt ook voor de oudere abonnementen afgesloten vóór 1 juli 2017. Dit zijn de Internet Instap en Standaard en Alles in 1 Instap pakketten. Alles in 1 Standaard en – Premium gaan zelfs met € 3,50 per maand omhoog.

Welke verbeteringen voert KPN door?

KPN gaat de maximale internetsnelheden van diverse pakketten worden verhogen:

InternetpakketInternetsnelheid
Internet
 • Downloaden: van 40 Mbit/s naar 50 Mbit/s
 • Uploaden: van 4 Mbit/s naar 5 Mbit/s
 • Internet en TV Basis
 • Downloaden: van 40 Mbit/s naar 50 Mbit/s
 • Uploaden: van 4 Mbit/s naar 5 Mbit/s
 • Internet en TV
 • Downloaden: van 80 Mbit/s naar 100 Mbit/s
 • Uploaden: van 8 Mbit/s naar 10 Mbit/s
 • Internet en TV 4K
 • Downloaden: van 100 Mbit/s naar 150 Mbit/s
 • Uploaden: van 10 Mbit/s naar 15 Mbit/s
 • De internetsnelheid verhoging naar 150 Mbit/s uploadsnelheid voor het Internet en TV 4K pakket komt samen met introductie van de nieuwe Vplus technologie waar KPN al enige tijd aan werkt. VPlus maakt het mogelijk om extra snel ADSL te ontvangen over de koperlijn, waarmee in theorie snelheden tot 222 Mbit/s downloaden en tot 33 Mbit/s uploaden te halen zijn. Het extra snelle ADSL van 200/20 Mbit/s zal beschikbaar komen voor een meerprijs van € 8,99 per maand.

  Naast de veranderingen voor de internetsnelheden wijzigt het zender aanbod van de tv-pakketten. Zo komen enkele tv-zenders bij en een aantal komen te vervallen. De wijzigingen betreffen met name een aantal nieuwe Franse en Duitse tv-zenders en ook komen er meer HD zenders bij in het standaard zenderaanbod. Verder kun je voortaan met de interactieve TV-app van KPN in heel Europa tv kijken.

  Ziggo prijsverhoging voor internet en tv pakketten

  Naast KPN past ook Ziggo haar prijzen opnieuw aan. Zo worden bijna alle alles in 1 pakketten en internet en tv pakketten € 2,- per maand duurder. Los internet wordt € 1,65 per maand duurder.

  Voor klanten met internet en bellen en alles in 1 pakketten gaan de vaste beltarieven daarnaast omhoog. Deze zullen van € 0,11 naar € 0,12 cent gaan voor bellen naast vast en mobiel binnen Nederland en voor bellen naar Australië, Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland. Dit geldt zowel voor het starttarief en de belkosten per minuut.

  Ziggo verklaart deze prijsverhogingen te moeten doorvoeren vanwege de forse investering om het netwerk betrouwbaarder en veiliger te maken. In tegenstelling tot KPN krijgen klanten er geen nieuwe mogelijkheden bij of verbeteringen aan hun pakket.

  Overstappen naar goedkoopste internet

  Wat betekenen deze wijzigingen voor klanten van KPN en Ziggo? Ben je al klant van KPN, dan ben je vrij om kosteloos je contract op te zeggen tot 1 juli 2018 wanneer je alleen internet afneemt. Heb je daarnaast een internet en tv abonnement? Dan kun je tot 18 juli 2018 kosteloos je contract opzeggen. Hierbij heb je géén opzegtermijn van 1 maand en kun je dus per direct overstappen van internetprovider.

  Ook klanten van Ziggo kunnen tot slot kosteloos hun abonnement opzeggen en overstappen naar goedkoop internet wanneer ze het niet eens zijn met de prijsverhoging. Dit kan tot en met 30 juni 2018. Ziggo stuurt al haar klanten binnenkort een persoonlijk bericht over de prijswijzigingen en de mogelijkheid tot het opzeggen van je contract.