Alle grote providers
Altijd 14 dagen bedenktijd
Snel en eenvoudig overstappen

Goedkoopste internet provider

Niemand betaalt graag te veel voor een internet abonnement. Daarom helpen we je graag aan het goedkoopste internet. Maar wij snappen dat naast een eerlijke en onafhankelijke prijsvergelijking je natuurlijk niet zomaar blind de overstap maakt naar een goedkoper internet abonnement. Waarschijnlijk wil je wat meer weten over de internet providers die wij vergelijken. Op deze pagina vind je daarom een kort overzicht van de belangrijkste kenmerken per internet provider.

Alle goedkope internet providers

Hieronder vind je een overzicht van alle internetproviders die wij vergelijken in onze onafhankelijke internetvergelijker. Wij bieden je een compleet overzicht aan van de grootste providers van Nederland. Wil je meer weten over een provider? Neem dan een kijkje op de website van de betreffende provider.

Goedkoop internet Tele2
Goedkoop internet NLEx
Goedkoop internet T-Mobile
Goedkoop internet XS4ALL
Goedkoop internet Ziggo
Goedkoop internet KPN
Goedkoop internet Caiway
Goedkoop internet Online
Goedkoop internet Oxxio

KPN


Internetprovider KPN, voor velen de bekendste internet provider, levert verreweg de meeste internet abonnementen en heeft het hoogste aantal klanten, zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Provider KPN, eigenaar van het (A)DSL kopernetwerk en voormalig staatsbedrijf is tevens het moederbedrijf van dochterondernemingen Telfort en XS4ALL, die hun diensten ook over het vertrouwde KPN netwerk leveren. Verbinding en betrouwbaarheid zit in het DNA van KPN en zijn de twee belangrijkste kernwaarden. KPN streeft ernaar altijd het betrouwbaarste en veiligste netwerk te kunnen aanbieden aan jou als klant. En natuurlijk de beste service. Benieuwd naar internet van KPN? KPN levert ADSL internet tot 200 Mbit/s en supersnel glasvezel internet tot 500 Mbit/s.

Goedkoopste internet abonnement KPN

 • ADSL internet: vanaf 50 Mbit/s
 • Glasvezel internet: vanaf 100 Mbit/s
Bekijk KPN
goedkoopste internet kpn
 • Beste Service Award 2018
 • Combineer KPN Compleet voor korting en extra voordelen
 • Gratis installatie en gratis KPN Veilig
Vanaf €38,38 per maand incl. KPN vergelijken
z

Ziggo


Internetprovider Ziggo levert als enige provider landelijk kabel internet door haar monopoliepositie op de kabel markt. Kies je voor kabel internet, dan ben je verzekerd van snel en stabiel internet tot een maximale snelheid van 400 Mbit/s via een gratis kabel modem. Naast goedkoop ADSL internet is goedkoop kabel internet bijna overal in Nederland te krijgen. Ziggo wil graag dat jouw kabel internet perfect werkt. Ieder huis is anders begrijpen zij, waardoor je wifi-signaal ook anders reageert. Hoe lost Ziggo dat op? Door naast de gratis installatie en wifi-check ook een gratis monteur langs te sturen bij eventuele latere storing.

Goedkoopste internet abonnement Ziggo

 • kabel internet: vanaf 40 Mbit/s
Bekijk Ziggo
goedkoopste internet ziggo
 • Gratis installatie en gratis internetbeveiliging
 • Combineer VodafoneZiggo voor korting en extra voordelen
 • Altijd perfecte Wifi garantie
Vanaf €44,61 per maand incl. Ziggo vergelijken

T-Mobile


Internetprovider T-Mobile levert naast mobiele telefonie ook snel en stabiel internet sinds de overname van Vodafone Thuis in 2016: T-Mobile Thuis. Daarmee levert T-Mobile goedkoop ADSL internet tot 100 Mbit/s en extreem snel glasvezel internet tot maar liefst 750 Mbit/s! Wat glasvezel internet betreft biedt T-Mobile het snelste glasvezel internet aan van alle internetproviders uit onze vergelijker. Alleen internet met glasvezel vergelijken? Dat kan gewoon bij T-Mobile. Naast een vaste internetverbinding levert T-Mobile ook Unlimited 4G voor thuis, voor als een vaste internetverbinding niet lukt, bijvoorbeeld omdat je in het buitengebied woont.

Goedkoopste internet abonnement T-Mobile

 • ADSL internet: vanaf 20 Mbit/s
 • Glasvezel internet: vanaf 50 Mbit/s
Bekijk T-Mobile
goedkoopste internet T-Mobile
 • T-Mobile Klantvoordeel voor extra korting en extra voordelen
 • Unlimited 4G voor thuis wanneer vast internet niet voldoet
 • Gratis installatie door monteur en gratis Wifi repeater
Vanaf €29,50 per maand incl. T-Mobile vergelijken

XS4ALL


Internetprovider XS4ALL is een provider waarbij kwaliteit internet voor jou als klant met stip vooraan staat. XS4ALL, ooit opgericht in 1993 door een groep hackers, of liever gezegd ‘specialistische nerds’ heeft daarom één van de meest betrouwbare netwerken. Hoe doet ze dat? Testen, testen en nog eens testen, om je als klant te kunnen verzekeren van altijd het snelste en veiligste internet én altijd een oplossing te vinden voor vragen en problemen met de ‘alles werkt’ garantie. XS4ALL levert tot 200 Mbit/s ADSL internet en tot 500 Mbit/s glasvezel internet.

Goedkoopste internet XS4ALL

 • ADSL internet: vanaf 20 Mbit/s
 • Glasvezel internet: vanaf 100 Mbit/s
Bekijk XS4ALL
goedkoopste internet XS4ALL
 • Combineren met XS4ALL Compleet voor korting en vele extra’s
 • Unieke’Mesh’software voor de beste Wifi ervaring
 • XS4ALL Servicebelofte
Vanaf €34,- per maand incl. XS4ALL vergelijken

Tele2


De grootste prijsvechter onder de internetproviders is met stip Tele2. Provider Tele2 heeft dan ook als missie het afbreken van bestaande telecommonopolies om zo niet alleen de telefoniemarkt, maar ook de markt voor ADSL internet volledig open te breken. Via haar eigen netwerk levert Tele2 goedkoop basis internet. Daarbij krijg je geen onnodige extra’s, geen poespas. Zo houdt Tele2 basis internet lekker goedkoop. Je kunt bij Tele2 goedkoop ADSL internet afsluiten tot 100 Mbit/s. Naast goedkoop en eenvoudig is Tele2 ook nog eens enorm flexibel. Zo kun je altijd wanneer je wilt je internet abonnement wijzigen en uitbreiden.

Goedkoopste internet abonnement Tele2

 • ADSL internet: vanaf 20 Mbit/s
Bekijk Tele2
goedkoopste internet Tele2
 • Uitbreiden met Veilig internet mogelijk
 • Altijd gratis overstapservice
 • Stabiel internet via eigen netwerk
Vanaf €33,50 per maand incl. Tele2 vergelijken

Online.nl


Internetprovider Online.nl is één van de jongste internetprovider van Nederland, maar met een lange voorgeschiedenis die teruggaat naar 1994. Online.nl mag je rekenen tot de prijsvechters onder de internetproviders. Bij Online.nl draait het allemaal om ‘meer plezier voor minder geld’. Ze wil een betaalbare internetprovider zijn voor ieder huishouden. Zo levert Online.nl goedkoop internet tot 100 Mbit/s en supersnel glasvezel internet tot 200 Mbit/s over het betrouwbare netwerk van KPN. Online.nl levert glasvezel internet alleen in combinatie met tv of alles in 1.

Goedkoopste internet abonnement Online.nl

 • ADSL internet: vanaf 30 Mbit/s
 • Glasvezel internet: vanaf 50 Mbit/s
Bekijk Online.nl
goedkoopste internet Online.nl
 • 3 gratis e-mailboxen met spam- en virusfilter
 • Betrouwbaar internet van KPN
 • Gratis Wifi moden en gratis monteur
Vanaf €29,50 per maand incl. Online.nl vergelijken

Caiway


Glasvezel provider Caiway is een regionale internetprovider en de op één na grootste glasvezel provider van Nederland. De sinds 1981 opgerichte provider levert razendsnel glasvezel internet tot 600 Mbit/s in onder andere de gebieden Ijsselstreek, Westland en omgeving, Utrechtse Heuvelrug en delen van Twente. Caiway is op de toekomst gericht als het gaat om supersnel internet. Daarom werken ze bij Caiway aan steeds betere diensten met de techniek van morgen. Daarbij vergeten ze jou als klant niet uit het oog, want bij Caiway willen ze dat je internetverbinding ook écht goed werkt en laten ze je liever niet teveel betalen.

Goedkoopste internet abonnement Caiway

 • Glasvezel internet: vanaf 150 Mbit/s
Bekijk Caiway
goedkoopste internet Caiyway
 • Garantie op de beloofde internetsnelheid
 • Uitbreiding Veilig internet mogelijk
 • Uitgebreide klantenservice
Vanaf €39,95 per maand incl. Caiway vergelijken

Telfort


Vanaf 1 mei 2019 is het niet meer mogelijk om een internet abonnement af te sluiten van Telfort. Moederbedrijf KPN heeft besloten om de diensten van Telfort toe te voegen aan het aanbod van de KPN pakketten. Als alternatief levert T-mobile een vergelijkbare kwaliteit, voor dezelfde lage prijs.

NLEx


De Nederlandse Energiemaatschappij, van origine energieleverancier, levert sinds 2016 ook internet abonnementen en doorbrak daarmee een traditie. Hoezo kunnen energieleveranciers geen goed internet leveren? NLEx bewijst dat het kan door de concurrentie aan te gaan met de andere providers en zo ervoor te zorgen dat goedkoop internet echt mogelijk is. NLEx levert anders dan de andere providers alleen goedkope alles in 1 abonnementen tot 100 Mbit/s ADSL en 500 Mbit/s supersnel glasvezel internet. Daarbij geeft NLEx de langstlopende korting op een jaarcontract. Je krijgt maar liefst 9 maanden korting van de 12 maanden, of je nu kiest voor goedkoop ADSL internet of glasvezel internet.

Goedkoopste internet abonnement NLEx

 • ADSL internet: vanaf 100 Mbit/s
 • Glasvezel internet: vanaf 50 Mbit/s
Bekijk NLEx
goedkoopste internet NLEx
 • Combineer met energiecontract van NLE voor extra korting
 • Gratis Wifi versterker
 • Altijd persoonlijke hulp bij storing
Vanaf €30,98 per maand incl. NLEx vergelijken

Oxxio


Van oorsprong een energieleverancier, maar tegewoordig ook te vinden tussen de internet providers. Alle pakketten die je gewend bent voor internet thuis zijn uiteraard gewoon beschikbaar. Een energie abonnement bij Oxxio is niet nodig, want Oxxio als internet provider staat voor eenvoudig en goedkoop. Heb je al energie van Oxxio of ben je bereid over te stappen? Dan geeft Oxxio je €2,50 combivoordeel en een aantal leuke extra’s als je hen als internet provider neemt.

Goedkoopste internet abonnement Oxxio

 • ADSL snelheid: van 10 Mbit/s tot 100 Mbit/s
Bekijk Oxxio
goedkoopste internet Online.nl
 • Interactieve TV van KPN
 • Combivoordeel met Oxxio energie
Vanaf €25,50 per maand incl. Oxxio vergelijken

Goedkoopste internet abonnement per provider

Ben je op zoek naar het goedkoopste ADSL, kabel of glasvezel internet? Onderstaand overzicht geeft je een volledig overzicht van alle goedkoopste internet abonnementen per provider. Onderstaande maandprijzen zijn exclusief eventuele kortingen en bijkomende kosten.

Goedkoopste ADSL abonnement

ProviderSnelheidPrijs p/m
20/2 Mbit/s€ 25,00Bestel Tele2
100/30 Mbit/s€ 34,00Bestel Online.nl
20/2 Mbit/s€ 27,00Bestel T-Mobile
100/10 Mbit/s€ 35,00Bestel NLEx
50/5 Mbit/s€ 42,50Bestel KPN
20/2 Mbit/s€ 38,50Bestel XS4ALL

Goedkoopste glasvezel abonnement

ProviderSnelheidPrijs p/m
50/50 Mbit/s€ 32,50Bestel T-Mobile
150/150 Mbit/s€ 39,95Bestel Caiway
50/50 Mbit/s€ 44,50Bestel NLEx
200/200 Mbit/s€ 47,49Bestel KPN
100/100 Mbit/s€ 48,50Bestel XS4ALL
50/50 Mbit/s€ 57,50Bestel Online.nl