Thuis flexwerken

Misschien denk je er over, of ben je gevraagd om vanuit huis te gaan werken. Thuis flexwerken is helemaal van deze tijd en daarom misschien ook iets voor jou. Niet voor niets werken inmiddels meer dan 3 miljoen werknemers vast of tijdelijk vanuit huis. Dit aantal is over de jaren heen flink gestegen omdat werken vanuit huis een hoop voordelen met zich meebrengt. Ziggo en KPN bieden internetabonnementen aan die bij uitstek geschikt zijn voor thuiswerkers. We leggen uit waarom.

Het is niet moeilijk om met een aantal voorbeelden te noem waarom thuis flexwerken in trek is. Het is vaker gemeten en blijkt uit diverse onderzoeken dat:

 • Werken vanuit huis efficiënter is
 • Je tijd bespaart
 • Thuis flexwerken zorgt ervoor dat je je minder snel en vaak ziek meldt
 • Werken vanuit huis je productiever maakt
 • Het je helpt een betere balans te vinden tussen werk en privé

Leuk dat je thuis wil werken, je denkt vast voornamelijk aan de voordelen en wat het je gaat opleveren.

Maar naast de vele voordelen zitten er ook een aantal uitdagingen aan thuis flexwerken. Los van de persoonlijke- en facilitaire minpunten – bijv. het sociale aspect met collega’s, zijn er specifiek twee praktische zaken waar je op moet letten om optimaal te kunnen werken vanuit huis zonder problemen:

 • de betrouwbaarheid van je internetverbinding
 • de beveiliging van je thuisnetwerk.

Een snel en stabiel thuisnetwerk

Wie vanuit huis werkt zal zijn thuisnetwerk zwaarder belasten. Maken je gezinsleden ook (intensief) gebruik van het internet thuis op het moment dat jij aan het werkt bent, zoals het streamen van Netflix video’s? Dan wil je ervan verzekerd zijn dat je internetverbinding snel genoeg en stabiel is.

Het zal bijvoorbeeld niet erg gewaardeerd worden als je met collega’s VoIP belt of via een video-call, over een zwakke lijn die constant kraakt of waarbij het beeld blijft hangen.

Zorg daarom voor een snelle en betrouwbare internetverbinding. Waar moet je op letten?

Type internetverbinding

Het type internetverbinding dat je thuis hebt is bepalend voor de betrouwbaarheid en de stabiliteit ervan. Vooral het downloaden van veel grote bestanden en het streamen van video’s of muziek neemt een grote hap uit je internetsnelheid. Kies in dat geval liever niet voor een ADSL verbinding, maar voor snel kabel- of glasvezelinternet.

ADSL kan daarentegen afdoende zijn als je in mindere mate het internet belast. Denk hierbij aan overwegend surfen en e-mails versturen.

Downloadsnelheid

Naast het type verbinding, is je downloadsnelheid natuurlijk ook bepalend voor de betrouwbaarheid van je verbinding. Moet je veel grote bestanden downloaden en wil je daarnaast ook lekker veel muziek streamen om met een optimale focus te werken? Dan gaat dat je niet lukken met een 20 Mb/s verbinding.

Aan wat voor netwerkbelasting moet je denken als je vanuit huis werkt?

Werk activiteitVereiste downloadsnelheid
Muziek streamen voor werkfocusTot 1 Mb/s
Posts plaatsen op sociale mediaTot 2 Mb/s
Werkoverleg via Skype/VoIPTot 4 Mb/s
Webinars en seminars volgen op YouTubeTot 8 Mb/s
Grote bestanden downloadenTot 24 Mb/s
Surfen op internetTot 2 Mb/s
E-mailen (zonder bijlage)Tot 1 Mb/s

We raden je aan om minimaal een downloadsnelheid van 40 Mb/s af te nemen bij licht gebruik. Kijk daarnaast ook naar de maximale internetsnelheid die op jouw adres geleverd kan worden.

Zo kan het zijn dat je kiest voor een 50 Mb/s ADSL verbinding, maar dat je maar maximaal 30 Mb/s geleverd kunt krijgen. Dit heeft te maken met een aantal factoren, waaronder de afstand van je woning tot de wijkcentrale en de kwaliteit van de bekabeling van en naar je huis.

Ben je een zwaar internet gebruiker voor je werk? Speel dan op safe en kies voor minimaal een 100 Mb/s verbinding over ADSL.

Overal een sterk Wifi signaal

Daarnaast wil je overal in huis uiteraard een goed Wifi signaal. Leuk als je een snelle internetverbinding hebt, maar zonde als je daar niets van merkt wanneer je bijv. op zolder zit te werken terwijl je modem in de woonkamer staat.

Er zijn veel tips om je Wifi signaal te optimaliseren in huis. Je zou bijv. een extra modem kunnen nemen. Maar een andere oplossing is een Wifi versterker plaatsen op een andere etage, zodat het Wifi signaal doorgezonden wordt.

Bij een internet abonnement van KPN kun je als optie een Wifi versterker nemen bij je pakket t.w.v. €49,-.

Beveiliging van je thuisnetwerk

Grote kans dat je thuis werkt met vertrouwelijke gegevens van je werkgever. Daarom stellen steeds meer werkgevers als eis dat de beveiliging van het thuis netwerk op orde is.

Doordat we steeds meer zaken online regelen, legt netwerkbeveiliging steeds meer gewicht in de schaal. Cybercriminelen worden steeds beter in hacken en het binnendringen van je vertrouwelijke domeinen. Dit betekent dat het riskant is om op een openbaar Wifi netwerk te gaan zitten werken, zonder mogelijke gevolgen.

Daarnaast zal je geregeld back-ups moeten maken van de gegevens van je werkgever op een veilige locatie.

Hoe is de beveiliging van jouw thuisnetwerk geregeld?

VPN communicatie

Het zal steeds vaker voorkomen dat werkgevers eisen stellen aan de beveiliging van je thuisnetwerk om hun gevoelige gegevens te beschermen.

Zo kan het zijn dat je alleen thuis nog toegang hebt tot het intranet van je werkgever via een Virtual Private Network (VPN) poort. Met een VPN-poort kun je inloggen vanaf een andere locatie op de server van je werkgever.

Waarom VPN? Werken via VPN geeft je een versleutelde en anonieme toegang tot het netwerk en beschermt je online gegevens, net zoals een firewall de gegevens op je computer beschermt.

Beveiligingssoftware

Werk je niet met een VPN-poort thuis vanuit je werkgever? Dan doe je er verstandig aan de beveiliging van je netwerk te upgraden. Je kunt dit doen door beveiligingssoftware aan te schaffen.

Maar wist je Ziggo en KPN gratis beveiligingssoftware leveren bij een internetabonnement?

KPN Veilig en Safe Online

Met KPN Veilig en Ziggo Safe Online krijg je een compleet en gratis beveiligingspakket meegeleverd van F-Secure. Daarmee bescherm je je computer, smartphone en laptop tegen malware, virussen en spyware. F-Secure won in 2016 de Best Protection award van AV-Test.

Je installeert KPN Veilig standaard op twee apparaten. Handig dus als je en een computer én smartphone bedient voor je werk. KPN Veilig werkt voor zowel Android als IOs.

Bij Ziggo kun je F-Secure gratis op één apparaat installeren.

Wil je meer apparaten beveiligen met F-Secure? Dan kun je dit bij zowel KPN als Ziggo bijkopen bij je internetpakket.

Goedkoop internet voor thuis flexwerken van KPN en Ziggo

Om probleemloos thuis flexwerken mogelijk te maken, leveren Ziggo en KPN complete pakketten die goed aansluiten bij wat je als flexwerker nodig hebt: de gratis meegeleverde beveiligingssoftware en hoge downloadsnelheid. De beveiligingssoftware is naar keuze uit te breiden naar meer apparaten.

Bovendien heb je met de betrouwbare netwerken van KPN en Ziggo over het algemeen een zeer betrouwbare verbinding.

Twijfel je tussen ADSL of een glasvezelverbinding van KPN, kies dan voor glasvezel als dat kan op jouw adres. Je betaalt voor een 100 Mb/s glasvezel en 100 Mb/s ADSL internet abonnement evenveel bij KPN, dus waarom dan niet profiteren van razendsnel internet?

Bij KPN heb je anders dan bij Ziggo de optie om je internetpakket helemaal te optimaliseren om thuis te werken. Tegen bijbetaling kun je Spotify Premium, KPN Veilig voor 5 apparaten en een Wifi versterker bij je pakket nemen.

ProviderInternet snelheidPrijs per maand
Goedkoop internet kpn
 • 100 Mb/s ADSL internet
 • Gratis beveiligingspakket
 • Uit te breiden met: Wifi versterker, Spotify en KPN Veilig voor 5 apparaten
 • Eerste 6 maanden €40,00 p.m.
 • Daarna €44,00 p.m.
Meer Info
Goedkoop internet Ziggo
 • 40 Mb/s kabel internet
 • Gratis beveiligingspakket
 • Uit te breiden met: Internet Uitgebreid
 • Inclusief kabel televisie
 • Eerste 3 maanden €34,95 p.m.
 • Daarna €43,50 p.m.
Meer Info
Goedkoop internet KPN
 • 100 Mb/s glasvezel internet
 • Gratis beveiligingspakket
 • Uit te breiden met: Wifi versterker, Spotify en KPN Veilig voor 5 apparaten
 • Eerste 6 maanden €40,00
 • Daarna €44,00 p.m.
Meer Info

Goedkoopste internet postcodecheck

Door de postcodecheck in te vullen weet je welk type internetverbinding op jouw adres geleverd wordt en of je ADSL, kabel of glasvezel kunt krijgen.

Kies je voor glasvezel, dan heb je supersnel en betrouwbaar internet. Wij adviseren je minimaal kabel of glasvezel te nemen als je het internet zwaar belast met je werkzaamheden.

Het prijs verschil voor een uitstekende thuiswerk snelheid van 100 Mb/s, tussen kabel en glasvezel is niet heel groot. Is sommige gevallen is kabel zelfs duurder dan glasvezel. Heb je de keuze uit beide, kies dan voor glasvezel voor een onbezorgde internet verbinding.

Postcodecheck Vergelijken bespaart al snel meer dan € 200,- per jaar!