Goedkoop internet voor gezinnen

Ga snel naar:

Wat is het goedkoopste internet voor gezinnen?

Wanneer je voor je gezin een goedkoop internet abonnement wil afsluiten is de grootte van je gezin bepalend en jullie gemiddelde verbruik. Hoe snel internet je nodig hebt hangt dus af van de samenstelling van je gezin en jullie internetgedrag.

Over het algemeen maakt een gemiddeld gezin van één tot vier personen gebruik van zo’n vijf Wifi apparaten. Meestal gaat het om computers, laptops, tablets en smartphones die tegelijk verbonden zijn met Wifi.

Kijken jullie tegelijk Youtube video’s en films? Terwijl er ook muziek gestreamed wordt en gesurft wordt op internet? Dan verbruik je met zijn allen al snel minimaal 25 Mb/s. Hierbij gaan we uit van gemiddeld- tot licht internetgebruik.

Licht- tot gemiddeld internet verbruik

Bestaat je gezin uit alleen lichte- tot gemiddelde internet gebruikers? Dan raden we aan te kiezen voor een internetsnelheid vanaf 25 Mb/s. Maar omdat het goedkoopste internet geleverd wordt vanaf 20 Mb/s en 25 Mb/s geen standaard internetsnelheid is die geleverd wordt door internet providers, begint het goedkoopste internet voor gezinnen bij minimaal 30 Mb/s.

Hoog internet verbruik

Ben je daarentegen met zijn allen met nog meer apparaten verbonden op het Wifi netwerk, of zijn er hoog internet gebruikers binnen je gezin, zoals online gamers? Dan loopt de internetsnelheid al gauw op naar minimaal 50 Mb/s tot 100 Mb/s. We raden je aan om dan voor minimaal 50 Mb/s te kiezen.

Maak daarom een goede inschatting van het internetgedrag binnen je gezin om te weten welke internetsnelheid het beste past. Op basis daarvan kies je een geschikt pakket.

We helpen je graag bij het vinden van het goedkoopste internet voor je gezin en daarom we hieronder per internettype een top 3 weergegeven met het goedkoopste internet voor gezinnen. Bij zowel licht- als hoog verbruik.

Goedkoop internet met ADSL voor gezinnen

Het goedkoopste internet wordt geleverd over een ADSL verbinding en het overzicht laat je in een oogopslag zien wat op dit moment de scherpste deals zijn. In het overzicht gaan we uit van een gemiddeld huishouden van 1 tot 4 personen.

In het onderstaande overzicht gaan we uit van een gezin dat een gemiddeld internet gebruik heeft. Bij gemiddeld gebruik moet je denken aan tegelijkertijd TV kijken, Netflix streamen, Skypen en zorgeloos internetten.

Beste ADSL internet deals voor een gezin van 1 tot 4 personen met een gemiddeld internetgebruik

Internet voor thuis

50/5 Mb/s ADSL

Prijs details

€ 30,-p.m.
30,- activatiekosten
3 maanden voor € 20,-

Maandprijs

€ 30,-

Meer Info

Internet

50/5 Mb/s ADSL

Prijs details

€ 28,- p.m.
€ 30,- activatiekosten

Maandprijs

€ 30,50

Meer Info

Internet

100/30 Mb/s ADSL

Prijs details

€ 32,- p.m.
Geen activatiekosten
3 maanden voor € 22,- p.m.

Maandprijs

€ 29,50

Meer Info

Beste ADSL internet deals voor een gezin van 1 tot 4 personen met een hoog internetgebruik

Internet voor thuis

100/10 Mb/s ADSL

Prijs details

€ 32,45 p.m.
Geen activatiekosten

Maandprijs

€ 30,58

Meer Info

Internet

100/10 Mb/s ADSL

Prijs details

€ 31,- p.m.
€ 30,-activatiekosten

Maandprijs

€ 33,50

Meer Info

Internet

100/30 Mb/s ADSL

Prijs details

€ 32,- p.m.
€ 30,- activatiekosten

Maandprijs

€ 34,50

Meer Info


Goedkoop kabel internet voor gezinnen

Wil je verzekerd zijn van snel en stabieler internet? Dan raden we je aan te kiezen voor het snellere kabel internet. Anders dan ADSL internet, krijg je met kabel internet bijna altijd de beloofde internet snelheid geleverd. En het goede nieuws is dat kabel internet bijna overal te krijgen is. De landelijke dekking is dus vrij goed.

Wanneer je kabel internet afneemt, krijg je automatisch ook analoge TV geleverd. De kabel levert namelijk het internet en TV signaal over dezelfde analoge lijn, in tegenstelling tot ADSL.

Handig dus wanneer je ook wel eens TV wil kijken, maar niet per se een TV internet abonnement wil nemen. Ziggo heeft echter wel aangegeven te gaan stoppen met het leveren van analoge TV en radio op termijn. De verwachting is dat dit nog wel twee a drie jaar gaat duren. Een exacte einddatum is nog niet bekend.

In Nederland is Ziggo de grootste en enige leverancier van kabel internet op de meeste plaatsten. Dit betekent dat je niet veel te kiezen hebt en dat kabel internet in veel gevallen relatief duurder is dan ADSL en glasvezel. Toch is het aan te bevelen te kiezen voor kabel internet voor gezinnen als glasvezel nog geen optie is op jouw postcode.

Kabel internet is vaak de beste keuze voor een gezin

Het grootste voordeel van kabel internet boven ADSL internet is dat je geen bandbreedte verliest met de kabel wanneer je ook tegelijkertijd TV wil kijken. Voor een gezinssituatie is dit niet onbelangrijk, wanneer je allemaal je eigen gang wil gaan op internet en TV, via meerdere apparaten.

Ben je op zoek naar een los internet abonnement? Dan is 40 Mb/s de instap snelheid en het goedkoopste internet met kabel. Dit is genoeg om voor gemiddeld gebruik met meerdere personen tegelijkertijd en om ervan verzekerd te zijn dat je met zijn allen urenlang ongestoord kunnen internetten, TV kijken en streamen.

De goedkoopste internet pakketten met kabel vanaf 40 Mb/s

Internet

40/4 Mb/s kabel

Prijs details

€ 43,95 p.m.
€ 19,95 activatiekosten
3 maanden voor € 39,95

Maandprijs

€ 44,61

Meer Info

Internet

200/20 Mb/s kabel

Prijs details

€ 54,- p.m.
€ 19,95 activatiekosten
3 maanden voor € 39,95

Maandprijs

€ 52,15

Meer Info

Denk je toch niet genoeg te hebben aan 40 Mb/s, omdat jullie met veel zijn thuis en er bijv. veel gegamed wordt? Dan is het 200 MB/s het alternatief voor 40 Mb/s kabel internet. Het is echter de moeite waard om te checken of glasvezel internet een optie is jouw adres wanneer je kiest voor een hogere internet snelheid. Glasvezel wordt namelijk met dezelfde snelheid of een hogere snelheid, goedkoper geleverd.

Goedkoop internet met glasvezel voor gezinnen

Wil je liever het aller snelste internet? En is het minder belangrijk dat dit het goedkoopste internet is? Dan raden we je aan te kiezen voor supersnel glasvezel internet. Wil je weten of supersnel glasvezel op jouw adres leverbaar is? Vul dan onderaan deze pagina de postcodecheck in.

Het aller snelste internet

Het grootste voordeel van glasvezel internet is dat je even snel kunt downloaden als uploaden. Ideaal dus voor als je als gezin bijv. graag online je vakantie foto’s met elkaar deelt. Glasvezel internet is het meest snelle en stabiele internet, ook bij gebruik van meerdere apparaten.

Voor online gamers wordt de vetste games spelen zo echt een feestje! Met glasvezel internet hoef je je simpelweg geen zorgen meer te maken over onderbrekingen of haperingen in het Wifi signaal en kan iedereen in je gezin onbezorgd internetten.

Glasvezel internet is al beschikbaar vanaf 50 MB/s. Hiermee kan een gemiddeld gezin dus prima uit de voeten.

Beste glasvezel internet deals voor een gezin van 1 tot 4 personen met een gemiddeld internetgebruik

Internet

50/50 Mb/s glasvezel

Prijs details

€ 30,- p.m.
Geen activatiekosten

Maandprijs

€ 33,75

Meer Info

Internet

50/50 Mb/s glasvezel

Prijs details

€ 36,- p.m.
Geen activatiekosten
9 maanden voor € 33,50

Maandprijs

€ 34,13

Meer Info

Internet

100/100 Mb/s glasvezel

Prijs details

€ 42,50 p.m.
Geen activatiekosten
3 maanden voor € 37,50

Maandprijs

€ 41,25

Meer Info

Doe de glasvezel postcodecheck

Helaas is nog niet in alle plaatsen glasvezel beschikbaar. In de komende jaren zal het aantal huishoudens dat wordt aangesloten op glasvezel verder uitbreiden. Vul daarom de postcodecheck onderaan deze pagina in om te zien of je op jouw adres glasvezel in huis kunt halen.

Goedkoop alles in 1 voor gezinnen

De kans is groot dat er naast internet binnen je gezin ook graag TV gekeken wordt. Kies in dat geval voor goedkoop internet met TV (en bellen). De keuze voor een alles in 1 pakket levert vaak de hoogste korting op. Daarom geven we je ook een overzicht van de goedkoopste alles in 1 pakketten per internettype.

Let op: de eventuele activatiekosten per pakket zijn niet mee berekend in de maandkosten. Hierdoor kan de prijs per maand nog iets hoger liggen.

Goedkoop alles in 1 met ADSL voor gezinnen

Wil je voor je gezin niet alleen altijd voldoende internet snelheid, maar wil je ook met z’n allen (HD)TV kunnen kijken en de beschikking hebben over een vaste telefoon? Kies dan voor een goedkoop alles in 1 pakket met ADSL.

De goedkoopste alles in 1 pakketten met ADSL vanaf 50 Mb/s

Internet, tv en bellen

100/10 Mb/s ADSL
70 (44 HD) zenders
€ 0,10 bellen

Prijs details

€ 39,95 p.m.
Geen activatiekosten
9 voor €29,95 p.m.

Maandprijs

€ 32,45

Meer Info

Internet, tv en bellen

50/5 Mb/s ADSL
75 (29 HD)zenders
€ 0,11 bellen

Prijs details

€ 41,- p.m.
Geen activatiekosten
6 maanden € 31,-korting

Maandprijs

€ 36,-

Meer Info

Internet, tv en bellen

50/5Mb/s ADSL
70 (44 HD)zenders
€ 0,10 bellen

Prijs details

€ 43,50 p.m.
Geen activatiekosten
6 maanden voor € 33,50

Maandprijs

€ 36,-

Meer Info

Goedkoop alles in 1 met kabel internet voor gezinnen

Twijfel je tussen een los internet abonnement of een alles in 1 pakket van Ziggo voor je gezin? Wij raden aan dan te kiezen voor een alles in 1 pakket met kabel internet. Je hebt hierbij namelijk meer keuze uit een geschikte internetsnelheid, omdat Ziggo alles in 1 pakketten levert met een instapsnelheid van minimaal 25 Mb/s. Handig als je maar een klein gezin hebt en er thuis geen grote internetgebruikers zijn.

Het Ziggo Voordeelpakket met 25 Mb/s biedt een lagere internetsnelheid, maar wel een ruim aanbod aan (HD) TV zenders en interactieve TV. Dit alles in 1 pakket is voordeliger dan een los 40 Mb/s internet abonnement. Je krijgt er standaard een Wifi repeater bij, zodat je overal in huis een optimaal Wifi signaal hebt. Zo ook op de kinderkamers helemaal op zolder.

Twijfel je toch of 25 Mb/s wel genoeg is en ga je toch liever voor 40 Mb/s? Bekijk dan ook het alles in 1 pakket. Wordt er thuis ook op zijn tijd ook gegamed of veel gedownload en gestreamd? Dan raden we je aan te kiezen voor het alles in 1 Start pakket met 40 Mb/s.

In beide gevallen betaal je geen activatiekosten van 19,95, die je wel bij een los internet abonnement betaalt.

De goedkoopste alles in 1 pakketten met kabel vanaf 25 Mb/s

Internet, tv en bellen

25/3 Mb/s kabel
80 (36 HD) zenders
€ 0,11 bellen

Prijs details

€ 39,95 p.m.
Geen activatiekosten
3 maanden voor € 34,95 p.m.

Maandprijs

€ 38,70

Meer Info

Internet, tv en bellen

40/4 Mb/s kabel
81 (37 HD) zenders
€ 0,11 bellen

Prijs details

€ 49,50 p.m.
Activatiekosten € 19,95
3 maanden voor €39,95

Maandprijs

€ 48,78

Meer Info

Internet, tv en bellen

200/20 Mb/s kabel
82 (37HD) zenders
€ 0,11 bellen

Prijs details

€ 64,50 p.m.
Geen activatiekosten
3 maanden voor €39,95

Maandprijs

€ 60,01

Meer Info

Goedkoop internet met alles in 1 met kabel internet extra voordelen

Het is om een aantal andere redenen ook slim om te kiezen voor een alles in 1 pakket van Ziggo als je op zoek bent naar het goedkoopste internet voor je gezin.

Ziggo levert namelijk het gratis Veilig Online pakket bij haar alles in 1 pakketten. Ideaal voor als je alle apparaten van je gezinsleden wil beschermen tegen spyware. Met een Wifi repeater zorg je dat iedereen thuis een optimaal Wifi signaal heeft.

Mocht je toch onverhoopt problemen ondervinden met de Wifi in huis? Dan biedt Ziggo hulp. Met de Power Promise van Ziggo moet iedereen in huis toegang kunnen krijgen tot snel en stabiel internet, een belofte van Ziggo.

Hebben jullie maar één TV thuis of zijn alle TV’s bezet? Of kijk je simpelweg liever aan de keukentafel naar je favoriete programma? Met de Live TV app van Ziggo kijk je live televisie waar jij wil. Dit kan op maximaal 3 schermen tegelijkertijd.

Goedkoopste alles in 1 met glasvezel voor gezinnen

Kies met je gezin voor een goedkoop alles in 1 pakket met glasvezel als je wil profiteren van het aller snelste internet en onbegrensd TV kijken (en bellen).

Internet, tv en bellen

50/50 Mb/s glasvezel
70 (44 HD) zenders
€ 0,10 bellen

Prijs details

€ 43,50 p.m.
Geen activatiekosten
9 maanden voor € 33,50

Maandprijs

€ 36,-

Meer info

Internet, bellen en tv

50/50 Mb/s glasvezel
54 (38 HD) zenders
€ 0,12 bellen

Prijs details

€ 45,- p.m.
Geen activatiekosten
3 maanden voor € 30,-

Maandprijs

€ 41,25

Meer Info

Internet,tv en bellen

100/100 Mb/s glasvezel
70 (44 HD) zenders
€ 0,10 bellen

Prijs details

€ 51,- p.m.
Geen activatiekosten
9 maanden voor €41,- p.m.

Maandprijs

€ 43,50

Meer Info

Ben je toch nog benieuwd wat andere internet providers aanbieden op jouw adres? Vul dan hieronder de postcodecheck in en vindt het internet abonnement dat bij je past.

Postcodecheck Vergelijken bespaart al snel meer dan € 200,- per jaar!