Goedkoop internet voor gezinnen

Wanneer je voor je gezin een goedkoop internet abonnement wil afsluiten, kan dat best een lastige opgave zijn. Want hoe snel internet heb je nodig? En kan dit wel goedkoop internet zijn? Dit hangt uiteraard af want de samenstelling van je gezin en het internetgedrag.

Over het algemeen kan je stellen dat een gemiddeld gezin zo’n vijf apparaten gebruikt die verbonden zijn met Wifi. Meestal gaat het om computers, laptops, tablets en smartphones die tegelijk verbonden zijn met Wifi.

Om je een voorbeeld te geven van het gemiddelde internet verbruik van een gezin:

Wanneer je een computer, een tablet en een smartphone tegelijk gebruik laat verbinden met Wifi, door Youtube video’s te bekijken, films en muziek te downloaden en een beetje te surfen op internet, gebruik je al snel minimaal 25 Mb/s.

Ben je met zijn allen met nog meer apparaten verbonden op het Wifi netwerk, dan loopt de internetsnelheid al gauw op naar minimaal 50 Mb/s tot 100 Mb/s.

Bestaat je gezin uit alleen lichte- tot gemiddelde gebruikers? Dan valt het aan te raden te kiezen voor een internetsnelheid vanaf 25 Mb/s.

Heb je ook hoog gebruikers in huis? Bijvoorbeeld een gezinslid dat graag en veel online games speelt? Dan valt het aan te bevelen voor minimaal 50 Mb/s te kiezen.

Het is dus belangrijk een goede inschatting te maken van het internetgedrag binnen je gezin om te weten welke internetsnelheid het beste past.

Goedkoop internet voor gezinnen met ADSL

Op deze pagina geven we je een top 3 overzicht van het goedkoopste internet voor gezinnen bij licht- en gemiddeld gebruik en bij hoog gebruik.

Het goedkoopste internet wordt geleverd over een ADSL verbinding en het overzicht laat je in een oogopslag zien wat op dit moment de scherpste deals zijn. In het overzicht gaan we uit van een gemiddeld huishouden van 1 tot 4 personen.

In het onderstaande overzicht gaan we uit van een gezin dat een gemiddeld internet gebruik heeft. Bij gemiddeld gebruik moet je denken aan tegelijkertijd TV kijken kunnen kijken, Netflix streamen, Skypen en zorgeloos internetten.

Beste ADSL internet deals voor een gezin van 1 tot 4 personen met een gemiddeld internetgebruik

ProviderInternet snelheidPrijs per maand
Goedkoop internet T-Mobile
 • 50 Mb/s downloaden
 • 5 Mb/s uploaden
€27,50 per maandMeer Info
Goedkoop internet Tele2
 • 50 Mb/s downloaden
 • 10 Mb/s uploaden
€28,00 per maandMeer Info
Goedkoop internet Online
 • 30 Mb/s downloaden
 • 3 Mb/s uploaden
€28,50 per maandMeer Info

In het onderstaande overzicht gaan we uit van een gezin dat een hoog internet gebruik heeft. Onder een hoog internet gebruik verstaan we tegelijkertijd HD TV kunnen kijken, online gamen, downloaden en Netflix streamen.

* Met name online gamen vraagt om voldoende internetsnelheid

Beste ADSL internet deals voor een gezin van 1 tot 4 personen met een hoog internetgebruik

ProviderInternet snelheidPrijs per maand
Goedkoop internet T-Mobile
 • 100 Mb/s downloaden
 • 10 Mb/s uploaden
€29,50 per maandMeer Info
Goedkoop internet Tele2
 • 100 Mb/s downloaden
 • 30 Mb/s uploaden
€30,00 per maandMeer Info
Goedkoop internet NLEx
 • 50 Mb/s downloaden
 • 50 Mb/s uploaden
De eerste 9 maanden
€33,50 per maand
Meer Info

Goedkoop internet voor gezinnen met glasvezel

Wil je liever nog sneller internet? En is het minder belangrijk dat dit het goedkoopste internet is? Dan raden we je aan te kiezen voor supersnel glasvezel internet. Wil je weten of supersnel glasvezel op jouw adres leverbaar is? Vul dan onderaan deze pagina de postcodecheck in.

Het grootste voordeel van glasvezel internet is dat je even snel kunt downloaden als uploaden. Ideaal dus voor als je als gezin bijv. graag online je vakantie foto’s met elkaar deelt. Glasvezel internet is het meest snelle en stabiele internet, ook bij gebruik van meerdere apparaten. Voor online gamers wordt de vetste games spelen zo echt een feestje! Met glasvezel internet hoef je je simpelweg geen zorgen meer te maken over onderbrekingen of haperingen in het Wifi signaal en kan iedereen in je gezin onbezorgd internetten.

Glasvezel internet is al beschikbaar vanaf 50 MB/s. Hiermee kan een gemiddeld gezin dus prima uit de voeten.

Beste glasvezel internet deals voor een gezin van 1 tot 4 personen met een gemiddeld internetgebruik.

ProviderInternet snelheidPrijs per maand
Goedkoop internet T-Mobile
 • 50 Mb/s downloaden
 • 50 Mb/s uploaden
€32,50 per maandMeer Info
Goedkoop internet NLEx
 • 50 Mb/s downloaden
 • 50 Mb/s uploaden
De eerste 9 maanden
€33,50 per maand
Meer Info
Goedkoop internet KPN
 • 100 Mb/s downloaden
 • 100Mb/s uploaden
De eerste 6 maanden
€34,00 per maand
Meer Info

Ben je toch nog benieuwd wat andere internet providers aanbieden op jouw adres? Vul dan hieronder de postcodecheck in en vindt het internet abonnement dat bij je past.

Postcodecheck Vergelijken bespaart al snel meer dan € 200,- per jaar!