Goedkoop internet met Netflix is beste alternatief voor TV

Als je niet zo’n fan bent van televisie kijken, maar wel graag naar films en series kijkt. Dan is het een goed idee om te kiezen voor goedkoop internet in combinatie met een video on demand abonnement of live televisie dienst.

In plaats van een traditioneel TV abonnement waarbij je veel geld kwijt bent voor zenders die je niet bekijkt kan je ook kiezen voor een alternatief. Bij traditionele TV abonnementen is tevens vaak het geval dat een decoder niet inbegrepen is. Bij de goedkope Ziggo abonnementen moeten klanten zelf een CI+ module of TV ontvanger aanschaffen om digitale TV te kijken. Genoeg reden dus om te kijken naar de alternatieven voor TV kijken in combinatie met een goedkoop internet abonnement.

Het beste alternatief voor TV kijken is Netflix

Als je graag naar meerdere afleveringen van een serie kijkt is Netflix ideaal voor jou. Netflix is bovendien hard aan het werk om Netflix original series toe te voegen aan het aanbod. Mocht je denken dat de eigen productie misschien tegenvalt, wees gerust, “the crown” werd 3x voor een golden globe genomineerd en won er daarvan maar liefst 2 waaronder die voor beste drama serie.

 • Met 1 account tegelijkertijd streamen ( tot max 4 personen)
 • Ruim aanbod van films, documentaires en series
 • vanaf €7,99 per maand
 • De nieuwste Disney films binnen no time beschikbaar
 • 1ste maand gratis testen, altijd opzegbaar
 • 4K kwaliteit beschikbaar
 • ✓ Laptop ✓ Tablet ✓ Smartphone
Let op dat je pas Netflix kan ontvangen als je een internet verbinding hebt. Deze dienst is volledig kabelloos.

Mocht je Netflix graag een keer uitproberen, dan kan dat met een gratis 1ste proefmaand. Je kan ieder moment opzeggen en komt niet met kosten te zitten.

Bovendien onthoudt Netflix wanneer je bent gestopt met het kijken van een serie of aflevering en kan je op een later tijdstip verder kijken, of dit nu bij de volgende aflevering of middenin een aflevering is maakt niet uit.

Nu zes maanden gratis Netflix bij T-Mobile Mobiel + Thuis voordeel

Er is momenteel een manier om maar liefst 6 maanden lang gratis Netflix te kijken! Je krijgt namelijk gratis Netlfix bij een tweejarig Go Unlimited mobiel abonnement van T-Mobile. Ook als je al klant bent bij Netflix geldt deze aanbieding.

En wist je dat je heel eenvoudig nog meer extra korting kan pakken wanneer je een mobiel abonnement en internet abonnement combineert bij dezelfde internetprovider?

Bij T-Mobile kan dit ook en sluit je in een paar stappen een Mobiel + Thuis voordeel pakket van T-Mobile af. Je profiteert van vele extra’s, zoals dubbele data en belminuten, gratis Fox Sports TV zender, tot een maandelijkse korting op je factuur.

Klinkt een mobiel abonnement in combinatie met internet je als muziek in de oren? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden bij andere internetproviders.

zes maanden gratis Netflix bij T-Mobile

Andere alternatieven voor TV kijken

Hoewel Netflix door velen wordt beschouwd als het beste alternatief voor TV kijken, omdat je lekker eindeloos je favoriete films en series kan kijken met telkens een nieuw aanbod, zijn er ook andere mogelijkheden die een regulier TV abonnement thuis vervangen.

Wil je wel TV zenders kunnen kijken? Maar dan waar jij wil, en op al je apparaten? Dan ben je op zoek naar de mogelijkheden voor online TV kijken. Zo kijk je ook onderweg gerust naar de leukste programma’s.

Met een online TV abonnement voor maar een paar euro per maand kijk je naar de meest gangbare zenders, zoals RTL, Veronica en SBS6. Hieronder vind je een overzicht van de populairste online TV kijken abonnemenen: KNIPPR en KPN Play.

Live televisie kijken via KPN Play

Als je toch televisie wilt kijken, maar dan met zenders en een aanbod dat beter bij je past, dan is T-Mobile KNIPPR of KPN Play wellicht een uitkomst voor je.

KPN Play

Bij KPN Play kijk je namelijk naar 23 populaire tv zenders inclusief opnemen en programma gemist wanneer het jou uitkomt. Bovendien is er een video on demand gedeelte waarbij je uit vele films en series kunt kiezen. Onlangs is deze TV dienst van KPN in prijs verlaagd doordat HBO GO niet meer aangeboden kan worden.

 • Ruim aanbod van films, documentaires en series
 • € 9,99 per maand
 • + 200 uur TV opnemen
 • Live 23 zenders in HD kijken
 • 1ste maand gratis testen, altijd opzegbaar
 • ✓ Laptop ✓ Tablet ✓ Smartphone ✓ TV via Chromecast of AirPlay

Let op dat je KPN Play pas kan ontvangen als je een internet verbinding hebt. Deze dienst is volledig kabelloos.

Live televisie kijken via T-Mobile KNIPPR

Als alternatief voor KPN Play is er de nieuwe TV dienst van T-Mobile genaamd: KNIPPR. Het grote voordeel van KNIPPR ten opzichte van KPN Play is dat de zender FOX inbegrepen is bij het basis pakket en niet te krijgen is via KPN Play. Bovendien kan je met 2 schermen tegelijkertijd gebruik maken van KNIPPR. Als je vriendin haar favoriete serie wilt zien kan jij dus lekker voetbal kijken. Mocht je het basispakket van KNIPPR nog niet voldoende entertainment hebben, dan kan je voor een klein bedrag per maand je pakket uitbreiden met zenders naar keuze. Volledige flexibiliteit als het aankomt op het uitbreiden van je TV pakket.

 • Incl. begin gemist en 7 dagen terug
 • vanaf € 9,99 per maand
 • Kijk op 2 schermen tegelijkertijd
 • Live 23 zenders in HD kijken
 • 1ste maand gratis testen, altijd opzegbaar
 • ✓ Laptop ✓ Tablet ✓ Smartphone ✓ TV via Chromecast of Apple TV

Let op dat je KNIPPR pas kan ontvangen als je een internet verbinding hebt. Deze dienst is volledig kabelloos.

Goedkoop internet kiezen voor video streaming

Als je niet veel budget hebt kan je alsnog TV kijken met de bovenstaande diensten als je slim gebruik maakt van goedkoop internet. Voor degenen die zich afvragen welke internetsnelheid ze nodig hebben, hieronder hebben we een checklist voor de internetsnelheid die je nodig hebt voor als je met meerdere mensen tegelijkertijd video’s of TV uitzendingen wilt streamen:

Video streamAantal streamsBenodigde snelheid
Netflix Digitaal1 stream3 Mbit/s
Netflix HD1 stream5 Mbit/s
Netflix HD2 streams10 Mbit/s
Netflix 4K1 stream25 Mbit/s
Netflix 4K2 streams50 Mbit/s
KPN Play1 stream5 Mbit/s
KNIPPR1 stream5 Mbit/s

Ondanks dat je met 20 Mbit/s internet abonnement prima een video kan streamen, raden we je aan om altijd meer snelheid te nemen dan deze diensten nodig hebben. Als je namelijk een 20 Mbit/s abonnement houd je naast het streamen van de video content weinig snelheid over voor andere internet zaken. Wees gerust er is zeer goedkoop internet beschikbaar vanaf 50 Mbit/s bij verschillende providers.

Test je internetsnelheid thuis