Goedkoopste internet provider met glasvezelHet aantal Nederlandse huishoudens die aangesloten zijn op het glasvezel netwerk is de laatste jaren flink gestegen. Dit geldt ook voor het aantal glasvezel abonnementen, welke afgelopen maand de 1 miljoen heeft gepasseerd.

Meer Nederlandse huishoudens kiezen voor glasvezel internet

In Nederland zijn er het afgelopen jaar 200.000 glasvezel abonnees bijgekomen. In maart 2016 passeerde het aantal huishoudens met een glasvezel abonnement zelfs de 1 miljoen. Dit betekend dat zo’n 13% van de internet gebruikers kiest voor dit verbindingstype. Toch is het aantal afnemers van DSL (2.98 miljoen) en kabel (3.23 miljoen) internet nog altijd hoger.

Ongeveel 90% van de huishoudens met glasvezel maken gebruik van het netwerk van Reggefiber, een dochterbedrijf van KPN. Het glasvezel netwerk in Nederland is voor een groot deel in handen van Reggefiber. Dit is een open netwerk, wat betekend dat het voor andere goedkope internet providers wel mogelijk is om hun diensten aan te bieden via dit netwerk.

De voordelen van glasvezel internet

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer huishoudens voor glasvezel internet kiezen. DSL is nog altijd het goedkoopste verbindingstype, maar glasvezel is inmiddels wel goedkoper dan kabel. Bovendien kent glavezel internet verschillende voordelen. Zo is met dit verbindingstype de hoogste internet snelheid van wel 500 Mbit/s te bereiken. Daarmee is het 2,5 keer zo snel als internet via de kabel. Daarnaast is de verbinding zeer stabiel en minder gevoelig voor storingen. Ook is de upload- en download snelheid gelijk. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld grote bestanden, zoals foto’s en video’s, wilt versturen via de mail.

Glasvezel bij de goedkoopste internet provider

Nog niet alle huishoudens in Nederland zijn aangesloten op het glasvezel netwerk. Wanneer je een nieuwe internet abonnement wilt en overweegt glasvezel te nemen is het daarom aan te raden om na te gaan of het aangeboden wordt op jou adres. Met onze vergelijker kan je eenvoudig achterhalen wie de goedkoopste internet provider met glasvezel is op jou adres en of het daadwerkelijk beschikbaar is.

Wanneer er glasvezel internet beschikbaar is bij jou thuis heb je de keuze uit een groot aantal internet providers. Deze kan je vergelijken op basis van internet snelheid, aantal tv-zenders en prijs. Zo kan je gemakkelijk de goedkoopste internet provider met glasvezel kiezen die bij je past.

ProviderAbonnementMaandprijs

Vodafone goedkoopste internet provider

50 Mbit/s
60 tv-zenders – 28 in HD
Bellen € 0,09 per min.
€ 38,50

Tele2 goedkoopste internet provider

50 Mbit/s
20 tv-zenders – 15 in HD
Bellen € 0,09 per min.
€ 42,50

Vodafone goedkoopste internet provider

100 Mbit/s
60 tv-zenders – 28 in HD
Bellen € 0,09 per min.
€ 46,00
De bovenstaande maandprijzen is het bedrag dat je gemiddeld betaalt voor een abonnement. Hierbij zijn de eenmalige kosten en kortingen verrekend en de totale kosten gedeeld door het aantal maanden in het contract.

De goedkoopste internet providers met glasvezel zijn Vodafone en Tele2. Door recente wijzigingen in acties is Vodafone momenteel het voordeligste met een gemiddelde maandprijs van € 38,50. Voor deze prijs ontvang je 50 Mbit/s internet en een uitgebreid zenderpakket van 60 tv-zenders, waarvan 28 in HD. Wanneer je een hogere internet snelheid wilt van 100 Mbit/s is Vodafone ook de goedkoopste met een gemiddelde maandprijs van € 46,00.